Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos z limonovo skorjico in šparglji

Lahko kosilo v pol ure

Losos z limonovo skorjico in šparglji

Lahko kosilo v pol ure

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 400 g zelenih špargljev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
  • 2 limoni
  • 50 g stopljenega masla
  • 6 žlic svežih krušnih drobtin
  • 1 žlica zdrobljenega popra
  • manjši šopek drobnjaka
  • sol
  • poper

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 400 g zelenih špargljev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
  • 2 limoni
  • 50 g stopljenega masla
  • 6 žlic svežih krušnih drobtin
  • 1 žlica zdrobljenega popra
  • manjši šopek drobnjaka
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Šparglje očistimo in jim odrežemo morebitne olesenele dele. Kuhamo jih kakšno minuto v zadostni količini vrele slane vode. Nato jih odcedimo in jih nekaj sekund podržimo pod tekočo mrzlo vodo. Odcedimo še enkrat, prelijemo z oljčnim oljem in jih v eni vrsti razporedimo po nepregornem pekaču. Lososovim filejem odstranimo morebitne koščice in jih razporedimo na šparglje.

2

Pripravimo še limonovo skorjico tako, da limonovo lupino drobno naribamo in jo dodamo maslu, drobtinam in popru. Mešanico posujemo po filejih. Limono narežemo na krhlje. Dve tretjini jih razporedimo okoli ribe, iz preostalih pa na fileje iztisnemo sok.

3

Pečemo 12 do 15 minut, da je losos pečen; mora biti motne barve, vendar še vedno čvrst. Posujemo z nasekljanim drobnjakom in postrežemo z mladim maslenim krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.