
Losos z limonovo skorjico in šparglji
Lahko kosilo v pol ure
Losos z limonovo skorjico in šparglji
Lahko kosilo v pol ure

Sestavine
- 400 g zelenih špargljev
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
- 2 limoni
- 50 g stopljenega masla
- 6 žlic svežih krušnih drobtin
- 1 žlica zdrobljenega popra
- manjši šopek drobnjaka
- sol
- poper

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 400 g zelenih špargljev
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
- 2 limoni
- 50 g stopljenega masla
- 6 žlic svežih krušnih drobtin
- 1 žlica zdrobljenega popra
- manjši šopek drobnjaka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Šparglje očistimo in jim odrežemo morebitne olesenele dele. Kuhamo jih kakšno minuto v zadostni količini vrele slane vode. Nato jih odcedimo in jih nekaj sekund podržimo pod tekočo mrzlo vodo. Odcedimo še enkrat, prelijemo z oljčnim oljem in jih v eni vrsti razporedimo po nepregornem pekaču. Lososovim filejem odstranimo morebitne koščice in jih razporedimo na šparglje.
Pripravimo še limonovo skorjico tako, da limonovo lupino drobno naribamo in jo dodamo maslu, drobtinam in popru. Mešanico posujemo po filejih. Limono narežemo na krhlje. Dve tretjini jih razporedimo okoli ribe, iz preostalih pa na fileje iztisnemo sok.
Pečemo 12 do 15 minut, da je losos pečen; mora biti motne barve, vendar še vedno čvrst. Posujemo z nasekljanim drobnjakom in postrežemo z mladim maslenim krompirjem.