
Breskvin sladoled s sladko smetano
Breskvin sladoled s sladko smetano

Sestavine
- 500 g breskev brez koščic
- 140 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 500 g vaniljeve kreme*
- 2,8 dl sladke smetane
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 500 g breskev brez koščic
- 140 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 500 g vaniljeve kreme*
- 2,8 dl sladke smetane
Postopek
Breskve narežemo na rezine in jih damo v ponev skupaj z limonovim sokom in sladkorjem. Kuhamo jih, da postanejo mehke, vmes jih večkrat premešamo. Damo jih v sekljalnik, zmeljemo v pire in ohladimo. Ohlajeno sadno maso zmešamo s kremo in rahlo stepeno smetano.
Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.
Nasvet
* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.