© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Breskvin sladoled s sladko smetano

Breskvin sladoled s sladko smetano

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
breskvin sladoled s sladko smetano

Sestavine

  • 500 g breskev brez koščic
  • 140 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 500 g vaniljeve kreme*
  • 2,8 dl sladke smetane

Sestavine

  • 500 g breskev brez koščic
  • 140 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 500 g vaniljeve kreme*
  • 2,8 dl sladke smetane

Postopek

1

Breskve narežemo na rezine in jih damo v ponev skupaj z limonovim sokom in sladkorjem. Kuhamo jih, da postanejo mehke, vmes jih večkrat premešamo. Damo jih v sekljalnik, zmeljemo v pire in ohladimo. Ohlajeno sadno maso zmešamo s kremo in rahlo stepeno smetano.

2

Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.

Nasvet

* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.

Priljubljeni recepti

Škampi na buzaro "na belo"

20 min
Srednje zahtevno

Grahova juha z meto

Meta je vsestransko zelišče, ki nas hladi ob vročih dneh. Posadite jo na vrtu ali si priskrbite lonček za okensko polico!

30 min
Enostavno

Češnjev clafoutis

Tradicionalna francoska sladica clafoutis izvira iz pokrajine Limousin.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.