
Glazirana šunka z nageljnovimi žbicami
Ta glazirana šunka bo nasitila in zadovoljila vso družino!
Glazirana šunka z nageljnovimi žbicami
Ta glazirana šunka bo nasitila in zadovoljila vso družino!

Sestavine
- prekajena šunka s kostjo, težka 4–5 kg
- 2 l jabolčnika
- 2 lovorova lista
- 4 brinove jagode
- 6 zrn črnega popra
- 30–40 nageljnovih žbic
- 1 žlička mletega ingverja
- 350 g marelične marmelade

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- prekajena šunka s kostjo, težka 4–5 kg
- 2 l jabolčnika
- 2 lovorova lista
- 4 brinove jagode
- 6 zrn črnega popra
- 30–40 nageljnovih žbic
- 1 žlička mletega ingverja
- 350 g marelične marmelade
Postopek
Šunko položimo v velik lonec, prelijemo z jabolčnikom, dodamo lovorova lista, brinove jagode, poper in 6 nageljnovih žbic. Dolijemo toliko vode, da je šunka pokrita (naj vas ne skrbi, če kost gleda iz lonca, le šunko obrnite, ko je napol kuhana). Lonec postavimo na srednje vročo ploščo, voda naj počasi zavre, nato lonec pokrijemo s pokrovko ali kosom folije. Šunko kuhamo 2 uri in 30 minut. Če voda preveč povre, jo med kuhanjem še malo dolijemo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Ko se šunka toliko ohladi, da jo lahko primemo z rokami, jo osušimo in z majhnim ostrim nožem odstranimo kožo in odvečno maščobo. Na mesu pustimo plast maščobe, v katero zarežemo črte, da dobimo vzorec rombov. V maščobno plast vseokrog vtaknemo preostale nageljnove žbice.
Šunko položimo v pekač. Marelično marmelado zmešamo z ingverjem in s to zmesjo premažemo šunko. Pečemo jo eno uro, da se zlato obarva in lepo lesketa. Pustimo jo malo počivati in narežemo na rezine. Postrežemo toplo ali hladno.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladne kocke z rumom
Testo za pico
Pripravite domače testo za pico, dodajte najljubšo oblogo in uživajte.