
Čokoladna rulada s smetano
Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!
Čokoladna rulada s smetano
Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 50 g masla
- 50 g sladkorja
- 1 žlica moke
- 1 žlica belih drobtin
- 150 g naribane čokolade
- 50 g naribanih mandljev
nadev
- 5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja v prahu
- čokoladni ostružki za posip

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 50 g masla
- 50 g sladkorja
- 1 žlica moke
- 1 žlica belih drobtin
- 150 g naribane čokolade
- 50 g naribanih mandljev
nadev
- 5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja v prahu
- čokoladni ostružki za posip
Postopek
Rumenjake, ki smo jih ločili od beljakov, penasto zmešamo z maslom in sladkorjem. Nato vmešamo moko, drobtine in naribano čokolado. Beljak stepemo v čvrst sneg in ga previdno vmešamo v rumenjakovo zmes.
Pekač obložimo s pergamentnim papirjem, nanj namažemo biskvitno maso za prst debelo in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut. Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjski prtič, papir odstranimo in še vroč biskvit zvijemo s pomočjo prtiča. Rulado damo za eno uro na hladno.
Sladko smetano čvrsto stepemo s sladkorjem. Ohlajeno rulado razvijemo, jo namažemo s tremi četrtinami stepene smetane in ponovno zvijemo. Rulado premažemo s preostalo smetano in potresemo s čokoladnimi ostružki.