© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna rulada s smetano

Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

Čokoladna rulada s smetano

Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KOCHEN ELSA DEGENHART - SÜSSSPEISEN

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 50 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica belih drobtin
  • 150 g naribane čokolade
  • 50 g naribanih mandljev

nadev

  • 5 dl sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • čokoladni ostružki za posip
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 50 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica belih drobtin
  • 150 g naribane čokolade
  • 50 g naribanih mandljev

nadev

  • 5 dl sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • čokoladni ostružki za posip

Postopek

1

Rumenjake, ki smo jih ločili od beljakov, penasto zmešamo z maslom in sladkorjem. Nato vmešamo moko, drobtine in naribano čokolado. Beljak stepemo v čvrst sneg in ga previdno vmešamo v rumenjakovo zmes.

2

Pekač obložimo s pergamentnim papirjem, nanj namažemo biskvitno maso za prst debelo in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut. Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjski prtič, papir odstranimo in še vroč biskvit zvijemo s pomočjo prtiča. Rulado damo za eno uro na hladno.

3

Sladko smetano čvrsto stepemo s sladkorjem. Ohlajeno rulado razvijemo, jo namažemo s tremi četrtinami stepene smetane in ponovno zvijemo. Rulado premažemo s preostalo smetano in potresemo s čokoladnimi ostružki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.