
Čokoladna rulada s smetano
Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!
Čokoladna rulada s smetano
Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 50 g masla
- 50 g sladkorja
- 1 žlica moke
- 1 žlica belih drobtin
- 150 g naribane čokolade
- 50 g naribanih mandljev
nadev
- 5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja v prahu
- čokoladni ostružki za posip
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 50 g masla
- 50 g sladkorja
- 1 žlica moke
- 1 žlica belih drobtin
- 150 g naribane čokolade
- 50 g naribanih mandljev
nadev
- 5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja v prahu
- čokoladni ostružki za posip
Postopek
Rumenjake, ki smo jih ločili od beljakov, penasto zmešamo z maslom in sladkorjem. Nato vmešamo moko, drobtine in naribano čokolado. Beljak stepemo v čvrst sneg in ga previdno vmešamo v rumenjakovo zmes.
Pekač obložimo s pergamentnim papirjem, nanj namažemo biskvitno maso za prst debelo in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut. Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjski prtič, papir odstranimo in še vroč biskvit zvijemo s pomočjo prtiča. Rulado damo za eno uro na hladno.
Sladko smetano čvrsto stepemo s sladkorjem. Ohlajeno rulado razvijemo, jo namažemo s tremi četrtinami stepene smetane in ponovno zvijemo. Rulado premažemo s preostalo smetano in potresemo s čokoladnimi ostružki.