© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečen riž z jajcem, rakci in grahom

Ekstremno hitro pripravljen riž kar v voku.

Pečen riž z jajcem, rakci in grahom

Ekstremno hitro pripravljen riž kar v voku.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen-riz-z-jajcem-rakci-in-grahom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g riža basmati
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 2 stepeni jajci
  • 200 g zamrznjenega graha
  • šopek mlade čebulice
  • 300 g majhnih kuhanih rakcev
  • 1 žlica sojine omake
  • sol
  • sojina omaka, ko postrežemo

Sestavine

  • 250 g riža basmati
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 2 stepeni jajci
  • 200 g zamrznjenega graha
  • šopek mlade čebulice
  • 300 g majhnih kuhanih rakcev
  • 1 žlica sojine omake
  • sol
  • sojina omaka, ko postrežemo

Postopek

1

V kozico damo riž s 6 dl vode. Zavremo, pokrijemo, solimo in kuhljamo 10 minut, da riž popije skoraj vso vodo. Odstavimo z ognja in pustimo pokrito še 5 minut.

2

Mlado čebulico narežemo na rezine, čiliju odstranimo semenje in ga narežemo na rezine. V voku ali veliki ponvi segrejemo olje. Dodamo česen in čili in pražimo 10 sekund; pazimo, da se ne zažge! V vok stresemo riž, med mešanjem ga pražimo eno minuto, nato ga porinemo na eno stan posode. Na prazno stran vlijemo jajci in ju med mešanjem popečemo. Ko zakrknejo, vmešamo še grah in mlado čebulo in vse skupaj pražimo še 2 minuti, da se grah zmehča. Dodamo rakce in sojino omako, mešamo na ognju še toliko časa, da se rakci segrejejo, in postrežemo. Po želji si vsak sam doda malo sojine omake.

Priljubljeni recepti

Pastilla z račko, marelicami in pinjolami

Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.

Srednje zahtevno

Glazirani svinjski zrezki z jabolki

Zraven se pa prileže krompirjev pire.

35 min
Enostavno

Matjaževa kraljeva pica: bresaola z bivoljo mocarelo

Posebno različico slavne breasole si je Matjaž Smodiš, lastnik Kralja Matjaža, na meni želel uvrstiti skoraj dve leti. Sedaj, ko so prisluhnili njegovi želji, se je njegova ideja izkazala za odlično! Za pripravo testa pri Kralju Matjažu predlagajo kar uporabo njihove mešanice. Uporabite lahko recept, zapisan na embalaži, ali pa na njihovi spletni strani www.kraljmatjaz.com poiščete recept z dvojnim vzhajanjem.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.