
Kaj boste skuhali danes?
Pečen riž z jajcem, rakci in grahom
Ekstremno hitro pripravljen riž kar v voku.
Pečen riž z jajcem, rakci in grahom
Ekstremno hitro pripravljen riž kar v voku.

Sestavine
- 250 g riža basmati
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 rdeč čili
- 2 stepeni jajci
- 200 g zamrznjenega graha
- šopek mlade čebulice
- 300 g majhnih kuhanih rakcev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- sojina omaka, ko postrežemo

3 preprosti recepti s kostanjevim pirejem za jesensko razvajanje
Pripravite odličen kostanjev pire, ki ga boste jedli kar samega. Kar ga ostane pa prihranite za naše tri top sladice s kostanjevim pirejem.

Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.

Najlažji recept za chilli con carne, ki vedno uspe
Čeprav izvira iz Mehike in se je do popolne prepoznavnosti razvila v ZDA, je chilli con carne postal priljubljen po celem svetu.
Sestavine
- 250 g riža basmati
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 rdeč čili
- 2 stepeni jajci
- 200 g zamrznjenega graha
- šopek mlade čebulice
- 300 g majhnih kuhanih rakcev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- sojina omaka, ko postrežemo
Postopek
V kozico damo riž s 6 dl vode. Zavremo, pokrijemo, solimo in kuhljamo 10 minut, da riž popije skoraj vso vodo. Odstavimo z ognja in pustimo pokrito še 5 minut.
Mlado čebulico narežemo na rezine, čiliju odstranimo semenje in ga narežemo na rezine. V voku ali veliki ponvi segrejemo olje. Dodamo česen in čili in pražimo 10 sekund; pazimo, da se ne zažge! V vok stresemo riž, med mešanjem ga pražimo eno minuto, nato ga porinemo na eno stan posode. Na prazno stran vlijemo jajci in ju med mešanjem popečemo. Ko zakrknejo, vmešamo še grah in mlado čebulo in vse skupaj pražimo še 2 minuti, da se grah zmehča. Dodamo rakce in sojino omako, mešamo na ognju še toliko časa, da se rakci segrejejo, in postrežemo. Po želji si vsak sam doda malo sojine omake.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pastilla z račko, marelicami in pinjolami
Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.
Kostanjeva torta z marmelado
Matjaževa kraljeva pica: bresaola z bivoljo mocarelo
Posebno različico slavne breasole si je Matjaž Smodiš, lastnik Kralja Matjaža, na meni želel uvrstiti skoraj dve leti. Sedaj, ko so prisluhnili njegovi želji, se je njegova ideja izkazala za odlično! Za pripravo testa pri Kralju Matjažu predlagajo kar uporabo njihove mešanice. Uporabite lahko recept, zapisan na embalaži, ali pa na njihovi spletni strani www.kraljmatjaz.com poiščete recept z dvojnim vzhajanjem.