
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlička mandljeve arome
- 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
- 25 g popraženih mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlička mandljeve arome
- 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
- 25 g popraženih mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo in mandljevo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 10 minut.
Biskvit vzamemo iz pečice in nanj hitro razporedimo kupčke marmelade ter posujemo z mandlji, nato pečemo še 15 do 20 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu.
Osnovni biskvit
Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.