Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kolač z marmelado iz črnega ribeza

Kolač z marmelado iz črnega ribeza

Čas priprave 42 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 kosov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
  • 1 žlička mandljeve arome
  • 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
  • 25 g popraženih mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
  • 1 žlička mandljeve arome
  • 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
  • 25 g popraženih mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo in mandljevo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 10 minut.

2

Biskvit vzamemo iz pečice in nanj hitro razporedimo kupčke marmelade ter posujemo z mandlji, nato pečemo še 15  do 20 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu.

Osnovni biskvit

Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.