
Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice
Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.
Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice
Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.

Sestavine
- 250 g špinačnih listov
- 1 gomoljna zelena
- 25 g masla
- 2 dl smetane za kuhanje
- ščepec muškatnega oreška
- 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
- šopek drobnjaka
Preberite tudi

Kaj je edamame, tihi zvezdnik med zdravo prehrano?
Edamame ni le trend, temveč superživilo, ki podpira dobro počutje in hormonsko ravnovesje. Spoznajte, zakaj je ta zeleni prigrizek tako priljubljen.

Žana Vidmar je z nami delila dragocene družinske radosti
Simpatična in vedno nasmejana voditeljica Žana Vidmar prosti čas najraje preživlja z družino, zato se še toliko bolj veseli prihajajočih praznikov, ki bodo v njihovem domu kreativni, igrivi, sladki in predvsem polni smeha ter družinske povezanosti.

Dilema: ali damo šunko kuhati v hladno ali vrelo vodo?
Naj bo vaša velikonočna šunka letos popolna! Tu je preprost vodič za kuhanje šunke.
Sestavine
- 250 g špinačnih listov
- 1 gomoljna zelena
- 25 g masla
- 2 dl smetane za kuhanje
- ščepec muškatnega oreška
- 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
- šopek drobnjaka
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo damo v cedilo in postavimo v pomivalno korito. Počasi jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene, nato jo oplaknemo z mrzlo vodo in iztisnemo čim več tekočine. Postavimo na stran.
Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na četrtine, nato vsako narežemo na tanke rezine. Pekač namažemo z maslom in vanj damo zeleno, špinačo in smetano. Solimo in popramo, dodamo muškatni orešek in vse skupaj pomešamo. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut. Folijo odstranimo, zeleno pomešamo, spet pokrijemo in postavimo nazaj v pečico še za 30 minut.
Spet odstranimo folijo, na vrh položimo ribje fileje in na vsakega damo majhen kosem masla. Spet pokrijemo s folijo in pečemo še 20 minut, da je riba pečena, zelena pa mehka. Vse skupaj posujemo z narezanim drobnjakom in ponudimo.