
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.

Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Postopek
Zeleno operemo in diagonalno narežemo. Redkvico operemo, odstranimo zeleni del in jo narežemo na četrtine. Jabolka operemo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine. Orehe prepražimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo in v njej po navodilih z embalaže spečemo česnovi štručki.
Medtem ko se štručki pečeta, radič operemo, ga razdelimo na lističe in damo v veliko skledo skupaj z zeleno, redkvicami, orehi in jabolki. Po vrhu nadrobimo še sir.
Eno česnovo štručko narežemo na rezine, drugo pa na poljubne koščke in vmešamo v solato. Prelijemo z medom in poljubno količino gorčičnega preliva ter solato postrežemo s celimi rezinami česnove štručke.