
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.

Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Postopek
Zeleno operemo in diagonalno narežemo. Redkvico operemo, odstranimo zeleni del in jo narežemo na četrtine. Jabolka operemo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine. Orehe prepražimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo in v njej po navodilih z embalaže spečemo česnovi štručki.
Medtem ko se štručki pečeta, radič operemo, ga razdelimo na lističe in damo v veliko skledo skupaj z zeleno, redkvicami, orehi in jabolki. Po vrhu nadrobimo še sir.
Eno česnovo štručko narežemo na rezine, drugo pa na poljubne koščke in vmešamo v solato. Prelijemo z medom in poljubno količino gorčičnega preliva ter solato postrežemo s celimi rezinami česnove štručke.