
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.

Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Postopek
Zeleno operemo in diagonalno narežemo. Redkvico operemo, odstranimo zeleni del in jo narežemo na četrtine. Jabolka operemo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine. Orehe prepražimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo in v njej po navodilih z embalaže spečemo česnovi štručki.
Medtem ko se štručki pečeta, radič operemo, ga razdelimo na lističe in damo v veliko skledo skupaj z zeleno, redkvicami, orehi in jabolki. Po vrhu nadrobimo še sir.
Eno česnovo štručko narežemo na rezine, drugo pa na poljubne koščke in vmešamo v solato. Prelijemo z medom in poljubno količino gorčičnega preliva ter solato postrežemo s celimi rezinami česnove štručke.