





Kaj bo danes za kosilo? Tole odlično jed smo izbrali za vas
Dovolite nam, da vam tu in tam pomagamo razrešiti večno dilemo – kaj bo za kosilo. Izbrali smo odlično kosilo s piščancem, pripravljeno v manj kot 45 minutah.

Priljubljeni recepti



Nenadna ohladitev: svetovni dan sladoleda je tukaj!
Vsako tretjo nedeljo v juliju praznujemo svetovni dan sladoleda. Edino sprejemljivo je, da si prvo kepico privoščimo za zajtrk, drugi dve za malico in tako dalje.

Listnato testo – le za najbolj potrpežljive
Listnato testo nas v trgovinah čaka v zavojčkih vseh velikosti in oblik, le čemu bi se trudili sami? Mojstri prav dobro vedo, čemu. Naučite se pripraviti domače listnato testo tudi vi.

To je tisti pravi recept za zmago v Wimbeldonu
Iga Swiatek, poljska teniška zvezdnica, ki je nedavno slavila na prestižnem turnirju v Wimbeldonu, zasluge za zmago pripisuje testeninam z jagodami.

Kako se izognemo razmočeni pici
Bralka se sooča s težavo, ki pesti številne domače picopeke: "Pogosto je nadev precej moker in se celo naredijo lužice, ki so zoprne pa še testo razmočijo. Kaj delamo narobe?"

Popolna slaščičarska krema
Slaščičarska krema (francosko crème patissière) je ena od osnov, brez katerih pri pripravi kremnih slaščic ne gre (če ne iščemo bližnjic s kupljenimi kremami).
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Čiščenje škampov: preprost postopek za popoln rezultat
Škamp je še eden v vrsti kulinaričnih biserov Jadranskega morja in prav to dejstvo je v zadnjih desetletjih povzročilo, da jih je vedno manj. Zato je še toliko bolj pomembno, da ga pripravimo pravilno in s spoštovanjem.

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.
Manj kot 5 sestavin

Slastni sladoledi za močan imunski sistem
Ko je zunaj vroče, sladoled še posebej prija. Poleti si mnogi sploh ne predstavljamo dneva brez njega. A sladoled ni nujno zgolj sladka pregreha – iz svežih sestavin z domačega vrta lahko pripravimo tudi osvežilno in zdravilno ledeno poslastico iz naravne domače lekarne. Tako bomo krepili svoj imunski sistem, da bo močan in pripravljen pričakal jesen in zimo.

Skrivnostna moč bazilike: naravni borec proti bakterijam
Bazilika je več kot začimba. V Indiji jo častijo kot sveto rastlino, njena vonjava pa naj bi bila najbližje valovanju božje energije.

Rastline z okusom po koriandru
Kot neutrudni vrtnarski avtsajder, okužen z ljubeznijo do užitnih eksotičnih rastlin, ves čas raziskujem in iščem nove ideje, kaj bi še dodal na svoj »vrtiček«. Tokrat sem se poglobil v raziskovanje rastlin, ki sicer niso koriander, a imajo zelo podoben okus. Zares zanimivo – in vsekakor vredno preizkusa na domačem vrtu.

Čisti pljuča in pomaga, da se rana hitreje zaceli
V srednjeveških zeliščarskih knjigah so trpotec, visoko cenjeno zdravilno rastlino, priporočali za kar 24 različnih obolenj.

Naravni triki za prehrano v najbolj vročih dneh
Čeprav je prvega vročinskega vala očitno konec, je naslednji gotovo pred vrati. Si lahko s hrano, ki ne obremenjuje telesa, olajšamo življenje v neznosni vročini? Vsekakor.

'Tuš za črevesje': napitek, ki je postal spletna senzacija
Napitek je potrebno zaužiti na prazen želodec, učinek pa naj bi vas pognal na stranišče. Pa to res drži? Uporabniki TikToka so navdušeni.