Kaj boste skuhali danes?
Gorčični pire
Gorčični pire
Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na kose in ga damo v veliko kozico, prelijemo z vrelo vodo in kuhamo 20 minut oziroma tako dolgo, da se zmehča. Krompir odcedimo in nekaj trenutkov počakamo, da malo odpari, nato ga stresemo nazaj v kozico. Dodamo maslo, mleko in gorčico, solimo in popramo, pretlačimo, da dobimo kremast pire, in pokrijemo, da ostane topel do postrežbe.