
Gorčični pire
Gorčični pire

Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na kose in ga damo v veliko kozico, prelijemo z vrelo vodo in kuhamo 20 minut oziroma tako dolgo, da se zmehča. Krompir odcedimo in nekaj trenutkov počakamo, da malo odpari, nato ga stresemo nazaj v kozico. Dodamo maslo, mleko in gorčico, solimo in popramo, pretlačimo, da dobimo kremast pire, in pokrijemo, da ostane topel do postrežbe.