
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo

Sestavine
- 2 stroka česna
- 50 g oliv
- 50 g sušenih paradižnikov
- 400 g paradižnikove polpe iz pločevinke
- 4 fileji trske brez kože
- 8 tankih rezin pancete
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 vejice rožmarina, timijana ali origana
- sol in grobo mleti poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 stroka česna
- 50 g oliv
- 50 g sušenih paradižnikov
- 400 g paradižnikove polpe iz pločevinke
- 4 fileji trske brez kože
- 8 tankih rezin pancete
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 vejice rožmarina, timijana ali origana
- sol in grobo mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem na hitro prepražimo česen. Dodamo olive, sušene paradižnike in paradižnikovo polpo ter vse zmešamo, solimo in popramo. Omako vlijemo v težko nepregorno posodo ali pekač, ribje fi leje solimo in jih položimo na omako, mednje zataknemo vejice zelišč in vse skupaj pokapamo s preostalima žlicama oljčnega olja. Pečemo 15 do 20 minut oziroma ravno tako dolgo, da se riba skuha.
Srednje veliko ponev dobro segrejemo, vanjo položimo panceto in jo na vsaki strani pečemo približno minuto oziroma toliko časa, da postane hrustljava. Iz pekača vzamemo zelišča, ribo potresemo s koščki pancete, grobo mletim poprom in takoj postrežemo.