© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skuše na žaru s prelivom iz ingverja, čilija in limete

Skuše so krasne modre ribe, ki pa potrebujejo nekaj kisline, da zasijejo. Odlične so na žaru - naj bodo tokrat z azijskim pridihom.

Skuše na žaru s prelivom iz ingverja, čilija in limete

Skuše so krasne modre ribe, ki pa potrebujejo nekaj kisline, da zasijejo. Odlične so na žaru - naj bodo tokrat z azijskim pridihom.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Barbecued Mackerel with ginger, chilli and lime drizzleP83-84

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 manjše očiščene skuše

preliv

  • 1 večji rdeč čili
  • 1 manjši strok česna
  • 1 manjši kos ingverja
  • 2 žlički medu
  • drobno naribana lupina in sok 2 limet
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 žlička tajske ribje omake
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 manjše očiščene skuše

preliv

  • 1 večji rdeč čili
  • 1 manjši strok česna
  • 1 manjši kos ingverja
  • 2 žlički medu
  • drobno naribana lupina in sok 2 limet
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 žlička tajske ribje omake
  • sol

Postopek

1

Čili operemo in ga očistimo semen. Česen in ingver olupimo. Vse troje drobno nasekljamo. Pripravimo in segrejemo žar. Preliv pripravimo tako, da v skodelici zmešamo 2 žlici olja s preostalimi sestavinami. Pri tem previdno dodajamo med in limetin sok, da dobimo pravo mero sladkosti. Vse skupaj začinimo še s soljo.

2

V vsako skušo naredimo 6 zarez, vendar pazimo, da ne zarežemo do kosti. Ribe premažemo s preostalim oljem in narahlo začinimo s soljo. Pečemo jih na žaru približno 5 do 6 minut na vsaki strani. Pečene ribe prelijemo s prelivom in pustimo stati 2 do 3 minute, preden jih postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.