© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Skuše na žaru s prelivom iz ingverja, čilija in limete

Skuše so krasne modre ribe, ki pa potrebujejo nekaj kisline, da zasijejo. Odlične so na žaru - naj bodo tokrat z azijskim pridihom.

Skuše na žaru s prelivom iz ingverja, čilija in limete

Skuše so krasne modre ribe, ki pa potrebujejo nekaj kisline, da zasijejo. Odlične so na žaru - naj bodo tokrat z azijskim pridihom.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Barbecued Mackerel with ginger, chilli and lime drizzleP83-84

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 manjše očiščene skuše

preliv

  • 1 večji rdeč čili
  • 1 manjši strok česna
  • 1 manjši kos ingverja
  • 2 žlički medu
  • drobno naribana lupina in sok 2 limet
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 žlička tajske ribje omake
  • sol

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 manjše očiščene skuše

preliv

  • 1 večji rdeč čili
  • 1 manjši strok česna
  • 1 manjši kos ingverja
  • 2 žlički medu
  • drobno naribana lupina in sok 2 limet
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 žlička tajske ribje omake
  • sol

Postopek

1

Čili operemo in ga očistimo semen. Česen in ingver olupimo. Vse troje drobno nasekljamo. Pripravimo in segrejemo žar. Preliv pripravimo tako, da v skodelici zmešamo 2 žlici olja s preostalimi sestavinami. Pri tem previdno dodajamo med in limetin sok, da dobimo pravo mero sladkosti. Vse skupaj začinimo še s soljo.

2

V vsako skušo naredimo 6 zarez, vendar pazimo, da ne zarežemo do kosti. Ribe premažemo s preostalim oljem in narahlo začinimo s soljo. Pečemo jih na žaru približno 5 do 6 minut na vsaki strani. Pečene ribe prelijemo s prelivom in pustimo stati 2 do 3 minute, preden jih postrežemo.

Priljubljeni recepti

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano

Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!

50 min
Enostavno

Mesne ruladice na babičin način

Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.

55 min
Srednje zahtevno

Poširan losos v zelenini omaki

Zdravo, a noro okusna jed.

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.