
Kaj boste skuhali danes?
Skuše na žaru s prelivom iz ingverja, čilija in limete
Skuše so krasne modre ribe, ki pa potrebujejo nekaj kisline, da zasijejo. Odlične so na žaru - naj bodo tokrat z azijskim pridihom.
Skuše na žaru s prelivom iz ingverja, čilija in limete
Skuše so krasne modre ribe, ki pa potrebujejo nekaj kisline, da zasijejo. Odlične so na žaru - naj bodo tokrat z azijskim pridihom.

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 manjše očiščene skuše
preliv
- 1 večji rdeč čili
- 1 manjši strok česna
- 1 manjši kos ingverja
- 2 žlički medu
- drobno naribana lupina in sok 2 limet
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička tajske ribje omake
- sol

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 manjše očiščene skuše
preliv
- 1 večji rdeč čili
- 1 manjši strok česna
- 1 manjši kos ingverja
- 2 žlički medu
- drobno naribana lupina in sok 2 limet
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička tajske ribje omake
- sol
Postopek
Čili operemo in ga očistimo semen. Česen in ingver olupimo. Vse troje drobno nasekljamo. Pripravimo in segrejemo žar. Preliv pripravimo tako, da v skodelici zmešamo 2 žlici olja s preostalimi sestavinami. Pri tem previdno dodajamo med in limetin sok, da dobimo pravo mero sladkosti. Vse skupaj začinimo še s soljo.
V vsako skušo naredimo 6 zarez, vendar pazimo, da ne zarežemo do kosti. Ribe premažemo s preostalim oljem in narahlo začinimo s soljo. Pečemo jih na žaru približno 5 do 6 minut na vsaki strani. Pečene ribe prelijemo s prelivom in pustimo stati 2 do 3 minute, preden jih postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!