
Kaj boste skuhali danes?
Sladoledna roža s pokovko
Sladoledna roža s pokovko

Sestavine
- 1 žlička mehkega masla
- 100 g posladkane pokovke
- 4 dl sladke smetane
- 140 g sladkorja v prahu
- 100 g rozin
- kozarček ruma
- 100 g grobo naribane čokolade
- 4 beljaki
- tortni model in model v obliki rože

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 žlička mehkega masla
- 100 g posladkane pokovke
- 4 dl sladke smetane
- 140 g sladkorja v prahu
- 100 g rozin
- kozarček ruma
- 100 g grobo naribane čokolade
- 4 beljaki
- tortni model in model v obliki rože
Postopek
Tortni model rahlo namažemo z maslom. Obod modla v obliki rože prav tako namažemo z maslom in ga postavimo na tortni model. Rožo napolnimo z dvema tretjinama pokovke; z roko potlačimo, postavimo v zamrzovalnik, medtem pa pripravimo kremo. Rozine namočimo v rum.
Sladko smetano rahlo stepemo; počasi dodajamo sladkor v prahu, nato pa smetano čvrsto stepemo. Previdno vmešamo najprej rumove rozine in grobo naribano čokolado, nato pa čvrst sneg, ki smo ga stepli iz štirih beljakov. Vmešamo še preostalo pokovko.
Maso napolnimo v model in potolčemo ob delovno površino, da se masa sprime s pokovko. Sladico postavimo za dobrih 5 ur v zamrzovalnik.
Koničast nož potopimo v vročo vodo in sladoledno rožo izrežemo iz modla. Okrasimo z lističi mete in narežemo na primerne kose.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.