Kaj boste skuhali danes?
Solata z bučo, feto in bulgurjem
Solata z bučo, feto in bulgurjem
Sestavine
- 1 maslena buča
- 2 žlici harise
- 100 g bulgurja
- sok 2 limet
- 1 rdeča čebula
- 3 žlice zdrobljenega sira feta
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 2 veliki pesti nasekljanih mladih špinačnih listov
- 50 g bučnic
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
S temi nasveti bo vaš pražen krompir kot iz najboljše gostilne
Pražen, tenstan ali restan krompir ima v slovenskih srcih prav posebno mesto, sicer pa še svoje društvo, himno in festival. Prav je, da ga pripravimo, kot se spodobi.
Strašno slastni browniji, ki bodo hit na vsaki 'halloween' zabavi
Če letos za noč čarovnic načrtujete sladko presenečenje, potem so ti browniji z duhci popolna izbira!
Sestavine
- 1 maslena buča
- 2 žlici harise
- 100 g bulgurja
- sok 2 limet
- 1 rdeča čebula
- 3 žlice zdrobljenega sira feta
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 2 veliki pesti nasekljanih mladih špinačnih listov
- 50 g bučnic
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na 3 cm velike kocke. Razporedimo jih na pekač in začinimo s hariso in soljo. Pečemo jih pol ure oziroma tako dolgo, da se zmehčajo in zlato obarvajo.
Bulgur v vreli vodi kuhamo 15 minut, ga odcedimo in ohladimo. Čebulo olupimo in narežemo na kocke. V solatni skledi zmešamo polovico limetinega soka s čebulo in pustimo stati 5 minut, nato dodamo bulgur, sir feto, ohlajene bučne kocke, koriander in špinačo.
V ponvici prepražimo bučnice. Pražimo jih 3 do 4 minute, da začnejo skakljati po ponvi. Dve žlici bučnic sesekljamo, preostale stresemo v solato. Sesekljane bučnice v skodelici zmešamo s preostalim limetinim sokom, oljem, soljo in poprom. Zmes prelijemo po solati, premešamo in postrežemo.