
Kaj boste skuhali danes?
Veganski makaroni s 'sirom'
Veganski 'mac and cheese' - obljubimo, da sira sploh ne boste pogrešali
Veganski makaroni s 'sirom'
Veganski 'mac and cheese' - obljubimo, da sira sploh ne boste pogrešali

Sestavine
omaka
- 150 g nepraženih indijskih oreškov
- 200 g korenja
- 700 g krompirja
- 4 stroki česna
- 0,6 dl oljčnega olja in še malo po potrebi
- 40 g kvasnih kosmičev
- sok 1 limone
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička kajenskega popra
- sol in poper
- 400 g testenin (makaroni, polžki ali podobne oblike)
posip
- 0,3 dl oljčnega olja
- 3 žlice drobtin panko

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
omaka
- 150 g nepraženih indijskih oreškov
- 200 g korenja
- 700 g krompirja
- 4 stroki česna
- 0,6 dl oljčnega olja in še malo po potrebi
- 40 g kvasnih kosmičev
- sok 1 limone
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička kajenskega popra
- sol in poper
- 400 g testenin (makaroni, polžki ali podobne oblike)
posip
- 0,3 dl oljčnega olja
- 3 žlice drobtin panko
Postopek
Večer prej indijske oreške prelijemo z vodo in jih pustimo, da se čez noč namakajo.
Korenje in krompir olupimo ter narežemo na kocke, velike približno 1 cm. Česen olupimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Korenje in krompir skupaj kuhamo v sopari 5 minut ali toliko časa, da sta popolnoma mehka. Preložimo ju v multipraktik. Indijske oreške odcedimo in dodamo krompirju ter korenju skupaj z 0,6 dl olja, nato zmeljemo, da so oreški dobro sesekljani. Dodamo vse preostale sestavine za omako, solimo in popramo po okusu ter spet zmeljemo, da nastane gladka mešanica. Če se zdi prečvrsta, dodamo malo vode ali oljčnega olja. Postavimo na stran.
Testenine kuhamo v velikem loncu osoljene vode 1 minuto manj, kot je navedeno na embalaži, nato jih odcedimo in jim dodamo omako. Premešamo in vse skupaj preložimo v nepregorno posodo. Drobtine pomešamo s preostalim oljem ter malo soli in popra. Posujemo jih po testeninah in pečemo 20 do 25 minut, da se jed hrustljavo zapeče.
Nasvet
Jed bo še bolj bogata, če omaki po potrebi namesto vode dodamo malo rastlinskega napitka.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kruh s figami in zdrobljenim črnim poprom
Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko
Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem
Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa