Kaj boste skuhali danes?
Zelenina solata z jabolki in orehi
Zelenina solata z jabolki in orehi
Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol
Postopek
Neolupljena jabolka in stebla zelene narežemo na grižljaj velike koščke (svetlozelene liste zelene prihranimo). Grozdne jagode razpolovimo in odstranimo morebitne pečke. Vse sestavine za solato premešamo in pustimo nekaj časa, da se prepojijo, nato jed začinimo s soljo in mogoče še z malo medu, potresemo z grobo nasekljanimi listi zelene in postrežemo.
Nasvet
Solato ponudimo kot predjed ali lahko malico.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brstični ohrovt s klobaso in kostanjem
Ta recept za brstični ohrovt navduši z bogatim okusom in je popolna priloga za praznično omizje
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem