
Kaj boste skuhali danes?
Zelenina solata z jabolki in orehi
Zelenina solata z jabolki in orehi

Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol
Postopek
Neolupljena jabolka in stebla zelene narežemo na grižljaj velike koščke (svetlozelene liste zelene prihranimo). Grozdne jagode razpolovimo in odstranimo morebitne pečke. Vse sestavine za solato premešamo in pustimo nekaj časa, da se prepojijo, nato jed začinimo s soljo in mogoče še z malo medu, potresemo z grobo nasekljanimi listi zelene in postrežemo.
Nasvet
Solato ponudimo kot predjed ali lahko malico.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečene malinove kremice
Čokoladno-hruškova torta brez moke
Skoraj zdrava torta z lešniki namesto moke. Za popoln užitek si priskrbite zares zrele, medene hruške …
Čebulne zarebrnice
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom