
Kaj boste skuhali danes?
Torta s prepečencem in jabolčno čežano
Prepečenec kot del sladice? Zakaj pa ne!
Torta s prepečencem in jabolčno čežano
Prepečenec kot del sladice? Zakaj pa ne!

Sestavine
- 200 g prepečenca
- jabolko za okras
nadev
- 4 listi želatine
- 200 g skute
- 250 g jabolčne čežane (pripravimo sami, glej nasvet, ali kupimo)
- 2 žlički sladkorja
- 2,5 dl sladke smetane

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 200 g prepečenca
- jabolko za okras
nadev
- 4 listi želatine
- 200 g skute
- 250 g jabolčne čežane (pripravimo sami, glej nasvet, ali kupimo)
- 2 žlički sladkorja
- 2,5 dl sladke smetane
Postopek
Dno in obod tortnega modla premera 26 cm obložimo s prepečencem, potem pa pripravimo nadev. Želatino namočimo v hladni vodi. Skuto gladko zmešamo z jabolčno čežano. Sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor, čvrsto stepemo in vmešamo v skutno maso. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli in prav tako vmešamo v maso.
Skutni nadev napolnimo v pripravljen tortni model, površino lepo zgladimo in torto postavimo, najbolje kar čez noč, v hladilnik.
Lepo strjeno torto previdno vzamemo iz modla in poljubno okrasimo s tankimi jabolčnimi krhlji.
Nasvet
Če delamo jabolčno čežano sami, olupimo 300 g jabolk. Narežemo jih na rezine in odstranimo peščišča. Krhlje pokapamo z limonovim sokom, z malo vode do mehkega skuhamo, potem pa zmešamo s paličnim mešalnikom. Čežani lahko po želji dodamo ščepec cimeta ali jo posladkamo z javorovim sirupom ali sladkorjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Marmelada iz malin in breskev
Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!