© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Torta s prepečencem in jabolčno čežano

Prepečenec kot del sladice? Zakaj pa ne!

Torta s prepečencem in jabolčno čežano

Prepečenec kot del sladice? Zakaj pa ne!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zwiebacktorte mit Apfelmusfuelle (Thema 2 / gesund Suessen)

Sestavine

  • 200 g prepečenca
  • jabolko za okras

nadev

  • 4 listi želatine
  • 200 g skute
  • 250 g jabolčne čežane (pripravimo sami, glej nasvet, ali kupimo)
  • 2 žlički sladkorja
  • 2,5 dl sladke smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g prepečenca
  • jabolko za okras

nadev

  • 4 listi želatine
  • 200 g skute
  • 250 g jabolčne čežane (pripravimo sami, glej nasvet, ali kupimo)
  • 2 žlički sladkorja
  • 2,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Dno in obod tortnega modla premera 26 cm obložimo s prepečencem, potem pa pripravimo nadev. Želatino namočimo v hladni vodi. Skuto gladko zmešamo z jabolčno čežano. Sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor, čvrsto stepemo in vmešamo v skutno maso. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli in prav tako vmešamo v maso.

2

Skutni nadev napolnimo v pripravljen tortni model, površino lepo zgladimo in torto postavimo, najbolje kar čez noč, v hladilnik.

3

Lepo strjeno torto previdno vzamemo iz modla in poljubno okrasimo s tankimi jabolčnimi krhlji.

Nasvet

Če delamo jabolčno čežano sami, olupimo 300 g jabolk. Narežemo jih na rezine in odstranimo peščišča. Krhlje pokapamo z limonovim sokom, z malo vode do mehkega skuhamo, potem pa zmešamo s paličnim mešalnikom. Čežani lahko po želji dodamo ščepec cimeta ali jo posladkamo z javorovim sirupom ali sladkorjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.