
Sestavine
- 500 g pirine moke
- pribl. 2,5 dl mleka
- 75 g medu
- 90 g masla
- 40 g kvasa
- 2 rumenjaka
- malo soli
- naribana limonova lupinica
- marmelada za polnilo (češpljeva, marelična ali jagodna)
- maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip

Kako postreči burrato? Ideje za popolne poletne krožnike
Burrata velja za kraljico italijanskih sirov in prav je tako. S poletnim paradižnikom, baziliko in oljčnim oljem je sanjska, a to ni naš edini predlog za postrežbo.

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?
Sestavine
- 500 g pirine moke
- pribl. 2,5 dl mleka
- 75 g medu
- 90 g masla
- 40 g kvasa
- 2 rumenjaka
- malo soli
- naribana limonova lupinica
- marmelada za polnilo (češpljeva, marelična ali jagodna)
- maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V mleku raztopimo kvas in sol. Dodamo pirino moko, limonovo lupinico, med, razpuščeno maslo in rumenjaka. Vse sestavine zgnetemo v bolj mehko testo, ga pokrijemo in pustimo, da vzhaja približno 20 minut. Pečico segrejemo na 170 °C.
Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v kvadrat velikosti približno 30 x 30 cm. Razrežemo ga na 5 x 5 cm velike kvadrate in na vsakega položimo kupček marmelade. Vogalčke stisnemo tako, da marmelada ne bo iztekla. Buhteljne premažemo z razpuščenim maslom in jih z robovi navzdol zložimo v pekač.
Vzhajane buhteljne pustimo jih vzhajati 30 do 35 minut. Postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečene buhteljne še vroče premažemo z razpuščenim maslom in še tople razdelimo na posamezne kose. Preden buhteljne ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.