© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pirini buhteljni

Pirini buhteljni

Čas priprave 50 min + vzhajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 25 buhteljnov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pirini buhteljni

Sestavine

  • 500 g pirine moke
  • pribl. 2,5 dl mleka
  • 75 g medu
  • 90 g masla
  • 40 g kvasa
  • 2 rumenjaka
  • malo soli
  • naribana limonova lupinica
  • marmelada za polnilo (češpljeva, marelična ali jagodna)
  • maslo za premaz
  • sladkor v prahu za posip

Sestavine

  • 500 g pirine moke
  • pribl. 2,5 dl mleka
  • 75 g medu
  • 90 g masla
  • 40 g kvasa
  • 2 rumenjaka
  • malo soli
  • naribana limonova lupinica
  • marmelada za polnilo (češpljeva, marelična ali jagodna)
  • maslo za premaz
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V mleku raztopimo kvas in sol. Dodamo pirino moko, limonovo lupinico, med, razpuščeno maslo in rumenjaka. Vse sestavine zgnetemo v bolj mehko testo, ga pokrijemo in pustimo, da vzhaja približno 20 minut. Pečico segrejemo na 170 °C.

2

Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v kvadrat velikosti približno 30 x 30 cm. Razrežemo ga na 5 x 5 cm velike kvadrate in na vsakega položimo kupček marmelade. Vogalčke stisnemo tako, da marmelada ne bo iztekla. Buhteljne premažemo z razpuščenim maslom in jih z robovi navzdol zložimo v pekač.

3

Vzhajane buhteljne pustimo jih vzhajati 30 do 35 minut. Postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečene buhteljne še vroče premažemo z razpuščenim maslom in še tople razdelimo na posamezne kose. Preden buhteljne ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Priljubljeni recepti

Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk

10 min
Enostavno

Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom

Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

30 min
Enostavno

Idrijski žlikrofi

Tradicionalni idrijski žlikrofi vam bodo odslej uspeli tudi doma

Srednje zahtevno

Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom

Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.

40 min
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.