 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g pirine moke
- pribl. 2,5 dl mleka
- 75 g medu
- 90 g masla
- 40 g kvasa
- 2 rumenjaka
- malo soli
- naribana limonova lupinica
- marmelada za polnilo (češpljeva, marelična ali jagodna)
- maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 500 g pirine moke
- pribl. 2,5 dl mleka
- 75 g medu
- 90 g masla
- 40 g kvasa
- 2 rumenjaka
- malo soli
- naribana limonova lupinica
- marmelada za polnilo (češpljeva, marelična ali jagodna)
- maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V mleku raztopimo kvas in sol. Dodamo pirino moko, limonovo lupinico, med, razpuščeno maslo in rumenjaka. Vse sestavine zgnetemo v bolj mehko testo, ga pokrijemo in pustimo, da vzhaja približno 20 minut. Pečico segrejemo na 170 °C.
Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v kvadrat velikosti približno 30 x 30 cm. Razrežemo ga na 5 x 5 cm velike kvadrate in na vsakega položimo kupček marmelade. Vogalčke stisnemo tako, da marmelada ne bo iztekla. Buhteljne premažemo z razpuščenim maslom in jih z robovi navzdol zložimo v pekač.
Vzhajane buhteljne pustimo jih vzhajati 30 do 35 minut. Postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečene buhteljne še vroče premažemo z razpuščenim maslom in še tople razdelimo na posamezne kose. Preden buhteljne ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom
Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.
Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom
Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
     
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        