
Kavni kolač
Kavni kolač

Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlica kakava v prahu
- 1 dl močne kave (npr. iz 2 žlic instantne)
- kakav za posip
- kavna zrna, oblita s čokolado, za okras
obliv
- 150 g presejanega sladkorja v prahu
- 350 g maskarponeja ali kremnega sira

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlica kakava v prahu
- 1 dl močne kave (npr. iz 2 žlic instantne)
- kakav za posip
- kavna zrna, oblita s čokolado, za okras
obliv
- 150 g presejanega sladkorja v prahu
- 350 g maskarponeja ali kremnega sira
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo, kakav in polovico kave, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Biskvit pokapamo z malo preostale kave.
Pustimo, da se ohladi v pekaču, medtem pa pripravimo obliv, tako da zmešamo sladkor in maskarpone. Z njim premažemo biskvit, posujemo s kakavom in okrasimo s kavnimi zrni, oblitimi s čokolado.
Osnovni biskvit
Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.