
Kaj boste skuhali danes?
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas
Postopek
Limetin sok in naribano lupino pol limete zmešamo z žlico medu, ščepcem cimeta in muškatnim oreškom. Omako prihranimo. Sladkor v prahu in ščepec cimeta vmešamo v skuto. Ananasu obrežemo lupino, ga narežemo na 8 krhljev in odrežemo še stržen.
Maslo in drugo žlico medu segrejemo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo ananas in ga na visoki temperaturi ob pogostem obračanju pražimo 8 minut, da se karamelizira. Dolijemo začinjeno limetino omako, zavremo in ananas nekaj sekund obračamo, da se glazira v omaki. Glazirani ananas takoj postrežemo s cimetovo skuto. Jed okrasimo z rezanci preostale limetine lupine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Granola, pečena z javorovim sirupom
Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!