
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas
Postopek
Limetin sok in naribano lupino pol limete zmešamo z žlico medu, ščepcem cimeta in muškatnim oreškom. Omako prihranimo. Sladkor v prahu in ščepec cimeta vmešamo v skuto. Ananasu obrežemo lupino, ga narežemo na 8 krhljev in odrežemo še stržen.
Maslo in drugo žlico medu segrejemo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo ananas in ga na visoki temperaturi ob pogostem obračanju pražimo 8 minut, da se karamelizira. Dolijemo začinjeno limetino omako, zavremo in ananas nekaj sekund obračamo, da se glazira v omaki. Glazirani ananas takoj postrežemo s cimetovo skuto. Jed okrasimo z rezanci preostale limetine lupine.