© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Glaziran ananas s cimetovo skuto

Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

Glaziran ananas s cimetovo skuto

Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spiced glazed pineapple with cinnamon fromage frais

Sestavine

  • lupina in sok 1 limete
  • 2 žlici tekočega medu
  • 2 ščepca mletega cimeta
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
  • 200 g nemastne pretlačene skute
  • 2 žlički masla
  • 1 sveži ananas
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • lupina in sok 1 limete
  • 2 žlici tekočega medu
  • 2 ščepca mletega cimeta
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
  • 200 g nemastne pretlačene skute
  • 2 žlički masla
  • 1 sveži ananas

Postopek

1

Limetin sok in naribano lupino pol limete zmešamo z žlico medu, ščepcem cimeta in muškatnim oreškom. Omako prihranimo. Sladkor v prahu in ščepec cimeta vmešamo v skuto. Ananasu obrežemo lupino, ga narežemo na 8 krhljev in odrežemo še stržen.

2

Maslo in drugo žlico medu segrejemo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo ananas in ga na visoki temperaturi ob pogostem obračanju pražimo 8 minut, da se karamelizira. Dolijemo začinjeno limetino omako, zavremo in ananas nekaj sekund obračamo, da se glazira v omaki. Glazirani ananas takoj postrežemo s cimetovo skuto. Jed okrasimo z rezanci preostale limetine lupine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.