© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Glaziran ananas s cimetovo skuto

Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

Glaziran ananas s cimetovo skuto

Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spiced glazed pineapple with cinnamon fromage frais

Sestavine

  • lupina in sok 1 limete
  • 2 žlici tekočega medu
  • 2 ščepca mletega cimeta
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
  • 200 g nemastne pretlačene skute
  • 2 žlički masla
  • 1 sveži ananas
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • lupina in sok 1 limete
  • 2 žlici tekočega medu
  • 2 ščepca mletega cimeta
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
  • 200 g nemastne pretlačene skute
  • 2 žlički masla
  • 1 sveži ananas

Postopek

1

Limetin sok in naribano lupino pol limete zmešamo z žlico medu, ščepcem cimeta in muškatnim oreškom. Omako prihranimo. Sladkor v prahu in ščepec cimeta vmešamo v skuto. Ananasu obrežemo lupino, ga narežemo na 8 krhljev in odrežemo še stržen.

2

Maslo in drugo žlico medu segrejemo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo ananas in ga na visoki temperaturi ob pogostem obračanju pražimo 8 minut, da se karamelizira. Dolijemo začinjeno limetino omako, zavremo in ananas nekaj sekund obračamo, da se glazira v omaki. Glazirani ananas takoj postrežemo s cimetovo skuto. Jed okrasimo z rezanci preostale limetine lupine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.