
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu

Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper
Postopek
Svedrčke skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
Rdečo peso narežemo na krhlje, avokado narežemo na kocke, kumaro pa na tanke rezine. Vejice svežega kopra grobo nasekljamo, jogurt pa zmešamo z žlico vode in hrenovo omako. Nato vse dodamo svedrčkom, premešamo in obilno popramo.
Koščke lososa skupaj z rukolo pazljivo vmešamo v testenine. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, in jo do malice hranimo na hladnem.