
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu

Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper
Postopek
Svedrčke skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
Rdečo peso narežemo na krhlje, avokado narežemo na kocke, kumaro pa na tanke rezine. Vejice svežega kopra grobo nasekljamo, jogurt pa zmešamo z žlico vode in hrenovo omako. Nato vse dodamo svedrčkom, premešamo in obilno popramo.
Koščke lososa skupaj z rukolo pazljivo vmešamo v testenine. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, in jo do malice hranimo na hladnem.