
Krompirjev pire s karamelizirano šalotko
Slasten krompirjev pire kot priloga na nedeljskem kosilu.
Krompirjev pire s karamelizirano šalotko
Slasten krompirjev pire kot priloga na nedeljskem kosilu.

Sestavine
- 1,5 kg krompirja
- 100 g šalotke (pribl. 5)
- 40 g masla
- 2 vejici timijana
- ½ žličke sladkorja
- 1,5 dl mleka
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1,5 kg krompirja
- 100 g šalotke (pribl. 5)
- 40 g masla
- 2 vejici timijana
- ½ žličke sladkorja
- 1,5 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na kocke. Šalotko olupimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi stopimo košček masla, dodamo šalotko in vejici timijana ter na nizkem ognju približno 20 minut pražimo šalotko, da se zmehča in zlato obarva. Dodamo sladkor in pražimo še 5 do 10 minut, da se šalotka karamelizira in obarva svetlo rjavo.
Medtem v slani vodi skuhamo krompir in do vretja segrejemo mleko s preostalim maslom. Kuhan krompir dobro odcedimo in vrnemo v posodo, v kateri se je kuhal. Dobro ga pretlačimo, nato vanj vmešamo vroče mleko z maslom in po želji dodatno začinimo. V pire nato vmešamo večji del karamelizirane šalotke (vejice timijana odstranimo), ga preložimo v servirno posodo, na vrh naložimo preostalo šalotko in popramo po želji. Postrežemo takoj.