Kaj boste skuhali danes?
Krompirjev pire s karamelizirano šalotko
Slasten krompirjev pire kot priloga na nedeljskem kosilu.
Krompirjev pire s karamelizirano šalotko
Slasten krompirjev pire kot priloga na nedeljskem kosilu.
Sestavine
- 1,5 kg krompirja
- 100 g šalotke (pribl. 5)
- 40 g masla
- 2 vejici timijana
- ½ žličke sladkorja
- 1,5 dl mleka
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1,5 kg krompirja
- 100 g šalotke (pribl. 5)
- 40 g masla
- 2 vejici timijana
- ½ žličke sladkorja
- 1,5 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na kocke. Šalotko olupimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi stopimo košček masla, dodamo šalotko in vejici timijana ter na nizkem ognju približno 20 minut pražimo šalotko, da se zmehča in zlato obarva. Dodamo sladkor in pražimo še 5 do 10 minut, da se šalotka karamelizira in obarva svetlo rjavo.
Medtem v slani vodi skuhamo krompir in do vretja segrejemo mleko s preostalim maslom. Kuhan krompir dobro odcedimo in vrnemo v posodo, v kateri se je kuhal. Dobro ga pretlačimo, nato vanj vmešamo vroče mleko z maslom in po želji dodatno začinimo. V pire nato vmešamo večji del karamelizirane šalotke (vejice timijana odstranimo), ga preložimo v servirno posodo, na vrh naložimo preostalo šalotko in popramo po želji. Postrežemo takoj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer