Kaj boste skuhali danes?
Mandljev kolač z malinami
Kolač, ki skriva sočne maline - kako slastno!
Mandljev kolač z malinami
Kolač, ki skriva sočne maline - kako slastno!
Sestavine
- 150 g mletih mandljev
- 150 g zmehčanega masla
- maslo za model
- 150 g rjavega sladkorja
- 150 g moke
- 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g malin
- 2 žlici mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 150 g mletih mandljev
- 150 g zmehčanega masla
- maslo za model
- 150 g rjavega sladkorja
- 150 g moke
- 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g malin
- 2 žlici mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Model za torto premera 20 cm z ločljivim obodom obložimo s papirjem za peko in premažemo z maslom. V multipraktiku zmešamo mlete mandlje, maslo, sladkor, moko, jajca in vaniljevo aromo, da se sestavine povežejo v kompaktno testo.
Polovico testa damo v pekač in ga poravnamo. Čezenj potresemo maline, na vrh pa z žlico nadevamo preostalo testo in ga grobo razporedimo – pri tem si lahko pomagamo s prsti. Potresemo z mandljevimi lističi in pečemo 50 minut, da se kolač zlato zapeče. Nato pustimo, da se ohladi, ga vzamemo iz modla, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s sirovo skorjico
Pita, ki jo je treba pripraviti, ko je paradižnik najbolj sočen in okusen
Krompirjevi hrustavci z lisičkami in jajci na oko
Govedina Wellington s špinačo in slanino
Klasika v novi preobleki: s špinačo, slanino in vinsko omako