
Pohančki iz pečice s česnovo omako
Mini panirani piščančji zrezki
Pohančki iz pečice s česnovo omako
Mini panirani piščančji zrezki

Mini panirani zrezki iz piščančjih beder so pečeni v pečici. Za zraven bomo kajpak spekli še krompirček.
Sestavine
- 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
- 4 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- 150 g suhih krušnih drobtin
- 75 g masla
- 4 debeli stroki česna
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper
- mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
- 4 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- 150 g suhih krušnih drobtin
- 75 g masla
- 4 debeli stroki česna
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper
- mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Fileje piščančjih beder položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in jih potolčemo, da so debeli približno 1 cm. Meso nato narežemo na grižljaj velike koščke.
Moko, jajca in drobtine damo na 3 krožnike. Moko začinimo s soljo in poprom, v njej po vseh straneh povaljamo koščke piščanca, nato meso povaljamo še v jajcih in nazadnje v drobtinah.
Panirane koščke mesa položimo na nizek pekač in jih v pečici pečemo 10 do 12 minut.
Medtem v manjši kozici stopimo maslo in vmešamo drobno nasekljan česen. Kuhamo 3 do 4 minute, da se česen zmehča. Temperaturo znižamo, vmešamo smetano in večino drobno sesekljanega peteršilja. Začinimo po okusu. Omako ponudimo v manjši skodelici ob strani, da lahko vanjo pomakamo meso, in jo posujemo s preostankom peteršilja. Po želji lahko zraven ponudimo tudi zeleno solato in ocvrt krompirček.