© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pohančki iz pečice s česnovo omako

Mini panirani piščančji zrezki

Pohančki iz pečice s česnovo omako

Mini panirani piščančji zrezki

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pohancki iz pecice s cesnovo omako

Mini panirani zrezki iz piščančjih beder so  pečeni v pečici. Za zraven bomo kajpak spekli še krompirček.

Sestavine

  • 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
  • 4 žlice moke
  • 2 stepeni jajci
  • 150 g suhih krušnih drobtin
  • 75 g masla
  • 4 debeli stroki česna
  • 200 g crème fraîche ali kisle smetane
  • ½ šopka peteršilja
  • sol
  • poper
  • mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
  • 4 žlice moke
  • 2 stepeni jajci
  • 150 g suhih krušnih drobtin
  • 75 g masla
  • 4 debeli stroki česna
  • 200 g crème fraîche ali kisle smetane
  • ½ šopka peteršilja
  • sol
  • poper
  • mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Fileje piščančjih beder položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in jih potolčemo, da so debeli približno 1 cm. Meso nato narežemo na grižljaj velike koščke.

2

Moko, jajca in drobtine damo na 3 krožnike. Moko začinimo s soljo in poprom, v njej po vseh straneh povaljamo koščke piščanca, nato meso povaljamo še v jajcih in nazadnje v drobtinah.

3

Panirane koščke mesa položimo na nizek pekač in jih v pečici pečemo 10 do 12 minut.

4

Medtem v manjši kozici stopimo maslo in vmešamo drobno nasekljan česen. Kuhamo 3 do 4 minute, da se česen zmehča. Temperaturo znižamo, vmešamo smetano in večino drobno sesekljanega peteršilja. Začinimo po okusu. Omako ponudimo v manjši skodelici ob strani, da lahko vanjo pomakamo meso, in jo posujemo s preostankom peteršilja. Po želji lahko zraven ponudimo tudi zeleno solato in ocvrt krompirček.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.