Beljakovinska sladica, ki deli mnenja: puding iz trdo kuhanih jajc
Ta beljakovinska sladica ima eno nenavadno sestavino, ki je običajno v puding ne bi vključili.

Beljakovinski navdušenci oz. vsi, ki redno obiskujejo fitnes ali pa samo radi poskrbijo za svoje telo, nenehno iščejo nove zanimive načine, kako povečati dnevni vnos beljakovin. Ponavadi se vrtimo okoli preverjenih klasik, kot so piščanec z rižem, proteinski napitki in razne mesne jedi … zdaj pa internet osvaja nekaj čisto drugačnega – sladica iz trdo kuhanih jajc!
Ja, prav ste prebrali. Jajca v pudingu. Na prvi pogled morda zveni nekoliko nenavadno (ali celo neokusno), a splet pravi: ne sodi knjige po platnicah, ali v tem primeru, pudinga po jajcu.
Zakaj je ta puding postal spletna senzacija?
Gre za preprost in hitro pripravljen prigrizek oziroma sladico, ki vsebuje malo ogljikovih hidratov in veliko beljakovin. Poleg tega je brez glutena, žit in mleka, torej je primeren tudi za tiste z različnimi prehranskimi omejitvami.
Trdo kuhana jajca so preprosta za pripravo, dolgo obstojna v hladilniku, bogata z beljakovinami in esencialnimi aminokislinami, ki pomagajo pri regeneraciji in gradnji mišic. Če jih zmešamo do svilnate gladkosti in jim dodamo kakovostne sestavine, kot sta kakav in vanilja, nastane prav prijetna in (kot pravijo) okusna sladica.
Tudi če niste fitnes navdušenec, so beljakovine pomemben del vsakodnevne prehrane. Pomagajo pri ohranjanju mišične mase, regeneraciji tkiv, hormonskem ravnovesju in delovanju imunskega sistema. Poleg tega prispevajo k daljšemu občutku sitosti, kar je koristno tudi pri uravnavanju telesne teže.
Recept za viralni beljakovinski puding iz trdo kuhanih jajc
Sestavine:
-
3 trdo kuhana jajca
-
400 ml kokosovega mleka (ali drugega rastlinskega mleka po izbiri)
-
30 g kakovostnega kakava
-
1 žlička vaniljevega ekstrakta
-
Sladilo po izbiri (stevia, javorjev sirup, agavin sirup …)
Postopek:
Vse sestavine zmešajte v močnem mešalniku, dokler zmes ni povsem gladka in svilnata. Nalijte v skodelice, po želji ohladite in okrasite z oreščki, kokosom ali koščki temne čokolade.
Namig: Namesto trdo kuhanih jajc lahko uporabite tudi umešana – tekstura bo še bolj mehka in prijetna.
Dodajte svojo noto
Lahko se poigrate z okusi in osnovnemu receptu dodate:
-
Arašidovo ali drugo oreščkovo maslo – za več okusa in dodatne maščobe
-
Zamrznjeno sadje – za osvežilno različico
-
Cimet ali kardamom – za toplejši okus
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se