© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pastinakova torta z javorjevim sirupom

Pastinakova torta z javorjevim sirupom

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pastinakova torta z javorjevim sirupom

Sestavine

  • 250 g pastinaka
  • 1 srednje veliko jabolko
  • 50 g ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
  • 175 g masla
  • 250 g sladkorja demerara
  • 1 dl javorjevega sirupa
  • 3 velika jajca
  • 250 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 2 žlički mešanih začimb za kolače
  • sok in lupina 1 majhne pomaranče
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 3–4 žlice javorjevega sirupa
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g pastinaka
  • 1 srednje veliko jabolko
  • 50 g ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
  • 175 g masla
  • 250 g sladkorja demerara
  • 1 dl javorjevega sirupa
  • 3 velika jajca
  • 250 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 2 žlički mešanih začimb za kolače
  • sok in lupina 1 majhne pomaranče
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 3–4 žlice javorjevega sirupa

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva okrogla modla za torte s premerom 20 cm namastimo in dno obložimo s papirjem za peko. Pastinak olupimo in naribamo, jabolko olupimo, mu odstranimo peščišče in ga prav tako naribamo, orehe pa grobo nasekljamo.

2

Maslo, sladkor in javorjev sirup stopimo v kozici pri nizki temperaturi, nato zmes rahlo ohladimo. V to mešanico vtepemo jajca in vmešamo moko, pecilni prašek ter mešanico začimb. Nato dodamo še nariban pastinak, jabolko, nasekljane orehe, pomarančno lupinico in sok. Maso razdelimo v dva modla in pečemo 25 do 30 minut, da se biskvit vrne v prvotno obliko, če nanj rahlo pritisnemo s prstom.

3

Biskvita rahlo ohladimo v modlih, nato ju položimo na rešetko in pustimo, da se povsem ohladita. Preden torto postrežemo, zmešamo maskarpone in javorjev sirup. En oblat premažemo z nadevom in nanj položimo drugi oblat. Torto posujemo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.