© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto

Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.

Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto

Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
soparjeni mosnjicki z zeliscno skuto-100

Sestavine

  • 2 lista delno posušenega vlečenega testa
  • 100 g skute
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
  • sol
  • poper
  • jajce za premaz
  • maslo za zabelo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 lista delno posušenega vlečenega testa
  • 100 g skute
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
  • sol
  • poper
  • jajce za premaz
  • maslo za zabelo

Postopek

1

Za nadev skuto zmešamo z rumenjakom in zelišči, solimo in popramo.

2

Testena lista položimo drugega na drugega in razrežemo na kvadrate, velike približno 10 x 10 centimetrov. Spodnji kvadratek premažemo s stepenim jajcem, pokrijemo z drugim kvadratkom in tudi tega premažemo z jajcem. Na sredo kvadratka damo žličko nadeva in testene robove s prsti naberemo in stisnemo, tako da oblikujemo mošnjičke. Mošnjičke zložimo v bambusovo košarico in jo položimo v vok, v katerega smo že vlili vodo. Pokrijemo, zavremo in kuhamo v sopari 10 minut. Pokapamo z razpuščenim maslom in postrežemo.

Nasvet

Več o soparjenju: Soparjenje in poširanje


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.