© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto

Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.

Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto

Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
soparjeni mosnjicki z zeliscno skuto-100

Sestavine

  • 2 lista delno posušenega vlečenega testa
  • 100 g skute
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
  • sol
  • poper
  • jajce za premaz
  • maslo za zabelo

Sestavine

  • 2 lista delno posušenega vlečenega testa
  • 100 g skute
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
  • sol
  • poper
  • jajce za premaz
  • maslo za zabelo

Postopek

1

Za nadev skuto zmešamo z rumenjakom in zelišči, solimo in popramo.

2

Testena lista položimo drugega na drugega in razrežemo na kvadrate, velike približno 10 x 10 centimetrov. Spodnji kvadratek premažemo s stepenim jajcem, pokrijemo z drugim kvadratkom in tudi tega premažemo z jajcem. Na sredo kvadratka damo žličko nadeva in testene robove s prsti naberemo in stisnemo, tako da oblikujemo mošnjičke. Mošnjičke zložimo v bambusovo košarico in jo položimo v vok, v katerega smo že vlili vodo. Pokrijemo, zavremo in kuhamo v sopari 10 minut. Pokapamo z razpuščenim maslom in postrežemo.

Nasvet

Več o soparjenju: Soparjenje in poširanje

Priljubljeni recepti

Česnova majoneza (aïoli) z žafranom

Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom

15 min
Enostavno

Granola, pečena z javorovim sirupom

Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!

50 min
Enostavno

Bučni namaz s pistacijami

Odlična kombinacija buče in pistacije!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.