Kaj boste skuhali danes?
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.
Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo
Postopek
Za nadev skuto zmešamo z rumenjakom in zelišči, solimo in popramo.
Testena lista položimo drugega na drugega in razrežemo na kvadrate, velike približno 10 x 10 centimetrov. Spodnji kvadratek premažemo s stepenim jajcem, pokrijemo z drugim kvadratkom in tudi tega premažemo z jajcem. Na sredo kvadratka damo žličko nadeva in testene robove s prsti naberemo in stisnemo, tako da oblikujemo mošnjičke. Mošnjičke zložimo v bambusovo košarico in jo položimo v vok, v katerega smo že vlili vodo. Pokrijemo, zavremo in kuhamo v sopari 10 minut. Pokapamo z razpuščenim maslom in postrežemo.
Nasvet
Več o soparjenju: Soparjenje in poširanje
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čebulna juha s temnim pivom in popečenimi kruhki
Čokoladne lunice
Steak s kavno začimbno mešanico in limonovo-koriandrovim maslom
Ljubitelji mesa nikar ne spreglejte tega recepta za sočen steak