Kaj boste skuhali danes?
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.
Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo
Postopek
Za nadev skuto zmešamo z rumenjakom in zelišči, solimo in popramo.
Testena lista položimo drugega na drugega in razrežemo na kvadrate, velike približno 10 x 10 centimetrov. Spodnji kvadratek premažemo s stepenim jajcem, pokrijemo z drugim kvadratkom in tudi tega premažemo z jajcem. Na sredo kvadratka damo žličko nadeva in testene robove s prsti naberemo in stisnemo, tako da oblikujemo mošnjičke. Mošnjičke zložimo v bambusovo košarico in jo položimo v vok, v katerega smo že vlili vodo. Pokrijemo, zavremo in kuhamo v sopari 10 minut. Pokapamo z razpuščenim maslom in postrežemo.
Nasvet
Več o soparjenju: Soparjenje in poširanje
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo
Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!
Piščančja nabodala s cacikijem
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.