
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.

Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo

Okus, ki ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica
Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo
Postopek
Za nadev skuto zmešamo z rumenjakom in zelišči, solimo in popramo.
Testena lista položimo drugega na drugega in razrežemo na kvadrate, velike približno 10 x 10 centimetrov. Spodnji kvadratek premažemo s stepenim jajcem, pokrijemo z drugim kvadratkom in tudi tega premažemo z jajcem. Na sredo kvadratka damo žličko nadeva in testene robove s prsti naberemo in stisnemo, tako da oblikujemo mošnjičke. Mošnjičke zložimo v bambusovo košarico in jo položimo v vok, v katerega smo že vlili vodo. Pokrijemo, zavremo in kuhamo v sopari 10 minut. Pokapamo z razpuščenim maslom in postrežemo.
Nasvet
Več o soparjenju: Soparjenje in poširanje