© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kokosova torta

Kokosova torta

Čas priprave 1 h 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KokostortegrbProd. 10/042004 08 18

Sestavine

biskvit

  • 120 g masla
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
  • 4 rumenjaki
  • 5 beljakov
  • 160 g sladkorja
  • 120 g moke

krema

  • 6,5 dl mleka
  • 180 g kokosove moke (kosmičev)
  • 90 g sladkorja
  • 30 g škroba
  • 6 listov želatine
  • 1 dl kokosovega likerja
  • 3,5 dl sladke smetane
  • marmelada za premaz
  • kokosova moka za posip
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

biskvit

  • 120 g masla
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
  • 4 rumenjaki
  • 5 beljakov
  • 160 g sladkorja
  • 120 g moke

krema

  • 6,5 dl mleka
  • 180 g kokosove moke (kosmičev)
  • 90 g sladkorja
  • 30 g škroba
  • 6 listov želatine
  • 1 dl kokosovega likerja
  • 3,5 dl sladke smetane
  • marmelada za premaz
  • kokosova moka za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C. Tortni obroč položimo na papir za peko, rob papirja ovijemo okrog obroča in obroč položimo na pekač.

2

Penasto zmešamo maslo s sladkorjem v prahu in štirimi rumenjaki. Čokoladni obliv (ali jedilno čokolado) raztopino v vodni kopeli. Beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. V masleno maso vmešamo raztopljeno čokolado. Nato dodamo sneg in ga skupaj s presejano moko previdno vmešamo v maso. Biskvitno maso napolnimo v tortni obroč in pečemo 50 minut. Pustimo, da se pečen biskvit ohladi.

KokostorteobProd 10/042004 08 17
3

Pripravimo kokosovo kremo. Želatino namočimo v hladni vodi. Mleku dodamo kokosovo moko in hitro zavremo. Dodamo sladkor in škrob. Želatino ožmemo in vmešamo v toplo maso. Dodamo še kokosov liker, premešamo in pustimo, da se masa ohladi.

4

Ohlajen biskvit previdno vzamemo iz tortnega obroča in prerežemo, da dobimo dva oblata. Spodnji oblat položimo nazaj v tortni model (rob obroča obložimo s papirjem). Sladko smetano na rahlo stepemo in vmešamo v kokosovo maso. Nato kokosovo kremo namažemo na tortni oblat , pokrijemo z drugim oblatom in rahlo pritisnemo. Torto postavimo čez noč v hladilnik, da se krema strdi. Naslednji dan jo premažemo s toplo marelično marmelado in potresemo s kokosovo moko.

KokostorteubProd. 10/042004 08 17

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.