
Kokosova torta
Kokosova torta

Sestavine
biskvit
- 120 g masla
- 40 g sladkorja v prahu
- 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
- 4 rumenjaki
- 5 beljakov
- 160 g sladkorja
- 120 g moke
krema
- 6,5 dl mleka
- 180 g kokosove moke (kosmičev)
- 90 g sladkorja
- 30 g škroba
- 6 listov želatine
- 1 dl kokosovega likerja
- 3,5 dl sladke smetane
- marmelada za premaz
- kokosova moka za posip

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
biskvit
- 120 g masla
- 40 g sladkorja v prahu
- 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
- 4 rumenjaki
- 5 beljakov
- 160 g sladkorja
- 120 g moke
krema
- 6,5 dl mleka
- 180 g kokosove moke (kosmičev)
- 90 g sladkorja
- 30 g škroba
- 6 listov želatine
- 1 dl kokosovega likerja
- 3,5 dl sladke smetane
- marmelada za premaz
- kokosova moka za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Tortni obroč položimo na papir za peko, rob papirja ovijemo okrog obroča in obroč položimo na pekač.
Penasto zmešamo maslo s sladkorjem v prahu in štirimi rumenjaki. Čokoladni obliv (ali jedilno čokolado) raztopino v vodni kopeli. Beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. V masleno maso vmešamo raztopljeno čokolado. Nato dodamo sneg in ga skupaj s presejano moko previdno vmešamo v maso. Biskvitno maso napolnimo v tortni obroč in pečemo 50 minut. Pustimo, da se pečen biskvit ohladi.

Pripravimo kokosovo kremo. Želatino namočimo v hladni vodi. Mleku dodamo kokosovo moko in hitro zavremo. Dodamo sladkor in škrob. Želatino ožmemo in vmešamo v toplo maso. Dodamo še kokosov liker, premešamo in pustimo, da se masa ohladi.
Ohlajen biskvit previdno vzamemo iz tortnega obroča in prerežemo, da dobimo dva oblata. Spodnji oblat položimo nazaj v tortni model (rob obroča obložimo s papirjem). Sladko smetano na rahlo stepemo in vmešamo v kokosovo maso. Nato kokosovo kremo namažemo na tortni oblat , pokrijemo z drugim oblatom in rahlo pritisnemo. Torto postavimo čez noč v hladilnik, da se krema strdi. Naslednji dan jo premažemo s toplo marelično marmelado in potresemo s kokosovo moko.
