
Kaj boste skuhali danes?
Lososov namaz
Lososov namaz

Sestavine
- 100 g prekajenega lososa
- 2 trdo kuhani jajci
- 2 žlici drobno nasekljanega kopra
- 150 g skute (s 40 % maščobe)
- sol
- nekaj kapljic limonovega soka

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.
Sestavine
- 100 g prekajenega lososa
- 2 trdo kuhani jajci
- 2 žlici drobno nasekljanega kopra
- 150 g skute (s 40 % maščobe)
- sol
- nekaj kapljic limonovega soka
Postopek
Lososovo meso drobno narežemo in dodamo nasekljana trdo kuhana jajca ter koper. Skuto gladko zmešamo s soljo in limonovim sokom. Vse sestavine za premaz dobro zmešamo in po okusu začinimo.
Nasvet
Namesto prekajenega lososa lahko za premaz uporabimo tudi prekajeno postrv.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pletena potica za polna lica: naša različica zimske klasike
Prepletena kostanjeva potica z jabolki: Ko se združijo tradicija, sezonski okusi in eksperimentiranje z obliko, nastane sladica, ki očara oči in brbončice.
Fermentirani čemaž
Pečena martinova gos s kostanjem in jabolki
Prava jesenska martinova pojedina