© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brokolijeva juha s sirom in pikantno klobasico

Brokolijeva juha s sirom in pikantno klobasico

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
A novel soup

Sestavine

  • 1 žlica svetlih gorčičnih semen
  • 1 žlica koromačevih semen
  • 150 g pikantne suhe klobasice
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 ½ l piščančje jušne osnove
  • 2 glavi brokolija (pribl. 800 g)
  • 150 g grojerja
  • 3 žlice sladke smetane
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 žlica svetlih gorčičnih semen
  • 1 žlica koromačevih semen
  • 150 g pikantne suhe klobasice
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 ½ l piščančje jušne osnove
  • 2 glavi brokolija (pribl. 800 g)
  • 150 g grojerja
  • 3 žlice sladke smetane
  • sol
  • poper

Postopek

1

Gorčična in koromačeva semena suho popražimo na srednji temperaturi, dokler gorčična semena ne začnejo pokati. V možnarju oboja semena stremo v fin prah.

2

Klobasici odstranimo kožo in jo narežemo na kocke. V veliki kozici na srednji temperaturi brez olja pražimo koščke klobase 4 minute, da se iz njih izloči stopljena maščoba; nato jih s penovko poberemo na krožnik in postavimo na stran.

3

Čebulo in česen nasekljamo, brokoli razdelimo na cvetke. V kozico, v kateri smo pražili klobaso, vlijemo olje in stresemo nanj čebulo in česen. Pražimo 10 minut, da se čebula zmehča. Vmešamo zmleti začimbi in med nenehnim mešanjem pražimo še eno minuto; nato dodamo brokoli in zalijemo s piščančjo jušno osnovo. Zavremo, pokrijemo in znižamo temperaturo; juha naj narahlo vre kakih 5 minut oziroma dokler se brokoli ne zmehča.

4

Nastrgamo sir. Juho gladko zmeljemo v mešalniku ali s paličnim mešalnikom, nato vmešamo vanjo dve tretjini sira in smetano. Solimo in popramo po okusu. Naložimo jo v skledice in potresemo s preostalim sirom ter koščki klobase.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.