
Kaj boste skuhali danes?
Jagodni sladoled s kislo smetano
Jagodni sladoled s kislo smetano

Sestavine
- 400 g očiščenih jagod
- 85 g sladkorja v prahu
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- 500 g vaniljeve kreme*

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 400 g očiščenih jagod
- 85 g sladkorja v prahu
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- 500 g vaniljeve kreme*
Postopek
V sekljalniku zmeljemo jagode in jih pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo semena. Jagodno kašo zmešamo s sladkorjem, smetano in kremo.
Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.
Nasvet
* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.