© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagodni sladoled s kislo smetano

Jagodni sladoled s kislo smetano

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodni sladoled s kislo smetano

Sestavine

  • 400 g očiščenih jagod
  • 85 g sladkorja v prahu
  • 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
  • 500 g vaniljeve kreme*

Sestavine

  • 400 g očiščenih jagod
  • 85 g sladkorja v prahu
  • 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
  • 500 g vaniljeve kreme*

Postopek

1

V sekljalniku zmeljemo jagode in jih pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo semena. Jagodno kašo zmešamo s sladkorjem, smetano in kremo.

2

Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.

Nasvet

* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.

Priljubljeni recepti

Pečena svinjina po kitajsko (char siu)

Char siu je prava kantonska poslastica - meso z žara postrežemo z rižem ali pa uporabimo kot nadev za pogačice.

4 h 45 min
Srednje zahtevno

Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike

Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu. Botaniki domnevajo, da izvira iz Irana, kjer so ga sprva gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.

Enostavno

Čokoladna krema

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.