
Jagodni sladoled s kislo smetano
Jagodni sladoled s kislo smetano

Sestavine
- 400 g očiščenih jagod
- 85 g sladkorja v prahu
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- 500 g vaniljeve kreme*

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 400 g očiščenih jagod
- 85 g sladkorja v prahu
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- 500 g vaniljeve kreme*
Postopek
V sekljalniku zmeljemo jagode in jih pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo semena. Jagodno kašo zmešamo s sladkorjem, smetano in kremo.
Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.
Nasvet
* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.