© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni sladoled s kislo smetano

Jagodni sladoled s kislo smetano

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodni sladoled s kislo smetano

Sestavine

  • 400 g očiščenih jagod
  • 85 g sladkorja v prahu
  • 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
  • 500 g vaniljeve kreme*
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 400 g očiščenih jagod
  • 85 g sladkorja v prahu
  • 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
  • 500 g vaniljeve kreme*

Postopek

1

V sekljalniku zmeljemo jagode in jih pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo semena. Jagodno kašo zmešamo s sladkorjem, smetano in kremo.

2

Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.

Nasvet

* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.