
Drobnjakova skuta z bučnim oljem
Drobnjakova skuta z bučnim oljem
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 4 osebe

Sestavine
- 250 g skute
- 1 dl kisle smetane
- 50 g narezanega drobnjaka
- 1 glavica ptujskega »lüka«
- 1 žlica bučnega olja
- mleta kumina
- sol
- mleti beli poper

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 250 g skute
- 1 dl kisle smetane
- 50 g narezanega drobnjaka
- 1 glavica ptujskega »lüka«
- 1 žlica bučnega olja
- mleta kumina
- sol
- mleti beli poper
Postopek
1
Skuto razmešamo (če je preveč zrnata, jo pretlačimo) in ji primešamo kislo smetano, da dobimo srednje gosto kremasto maso. Dodamo narezan drobnjak, nasekljan »lük«, kumino, žlico bučnega olja, solimo, popramo in dobro premešamo.