
Zdrava ovsena kaša
Zdrava ovsena kaša

Sestavine
- 1 bio pomaranča
- 100 g zamrznjenih malin
- 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
- 5 dl mleka
- 1⁄2 banane
- 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
- 1 žlica suhih jagod goji
- 1 žlica semen čija

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 bio pomaranča
- 100 g zamrznjenih malin
- 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
- 5 dl mleka
- 1⁄2 banane
- 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
- 1 žlica suhih jagod goji
- 1 žlica semen čija
Postopek
Pomarančo temeljito operemo. Polovico je narežemo na rezine, iz druge polovice sadeža iztisnemo sok. Pomarančni sok damo v kozico, dodamo polovico malin in nežno kuhamo približno 5 minut, da se maline zmehčajo.
Medtem v drugi kozici na nizki temperaturi nekaj minut v mleku kuhamo kosmiče, da mešanica postane kremasta. Odstavimo in nekaj časa pustimo, da se zgosti, po potrebi dodamo malo vode. Ovseno kašo naložimo v skledici, jo obložimo z mandljevim maslom, vročimi malinami, preostalimi zamrznjenimi malinami, pomarančnimi rezinami, na kolute narezano banano, jagodami goji in semeni čija.
Nasvet
Če nam zamrznjene maline za zajtrk ne ustrezajo, lahko pokuhamo vse.