
Zdrava ovsena kaša
Zdrava ovsena kaša

Sestavine
- 1 bio pomaranča
- 100 g zamrznjenih malin
- 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
- 5 dl mleka
- 1⁄2 banane
- 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
- 1 žlica suhih jagod goji
- 1 žlica semen čija

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 bio pomaranča
- 100 g zamrznjenih malin
- 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
- 5 dl mleka
- 1⁄2 banane
- 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
- 1 žlica suhih jagod goji
- 1 žlica semen čija
Postopek
Pomarančo temeljito operemo. Polovico je narežemo na rezine, iz druge polovice sadeža iztisnemo sok. Pomarančni sok damo v kozico, dodamo polovico malin in nežno kuhamo približno 5 minut, da se maline zmehčajo.
Medtem v drugi kozici na nizki temperaturi nekaj minut v mleku kuhamo kosmiče, da mešanica postane kremasta. Odstavimo in nekaj časa pustimo, da se zgosti, po potrebi dodamo malo vode. Ovseno kašo naložimo v skledici, jo obložimo z mandljevim maslom, vročimi malinami, preostalimi zamrznjenimi malinami, pomarančnimi rezinami, na kolute narezano banano, jagodami goji in semeni čija.
Nasvet
Če nam zamrznjene maline za zajtrk ne ustrezajo, lahko pokuhamo vse.