© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jogurtov sladoled z medeno grenivko

Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej

Jogurtov sladoled z medeno grenivko

Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej

Čas priprave 25 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jogurtov-sladoled-z-medeno-grenivko_558x620_acf_cropped

Sestavine

sladoled

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 1 l navadnega jogurta

medena grenivka

  • 3 rdeče grenivke
  • 4 žlice medu
  • metini listi za okras

Sestavine

sladoled

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 1 l navadnega jogurta

medena grenivka

  • 3 rdeče grenivke
  • 4 žlice medu
  • metini listi za okras

Postopek

1

V skledo damo sladkor in ga zmešamo s sredico vaniljevega stroka. Prilijemo jogurt in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Mešanico vlijemo v aparat za pripravo sladoleda. Če ga nimamo, mešanico vlijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za 1 uro. Sladoled vmes enkrat premešamo. Medtem pripravimo večji podolgovat model in ga obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.

2

Še mehak, rahlo zamrznjen jogurtov sladoled dobro premešamo, nadevamo v pripravljen model, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure, da se strdi.

3

Medtem grenivke olupimo in narežemo na krhlje tako, da v skledo prestrežemo njihov sok; dobiti bi ga morali približno 2 dl. Damo ga v manjšo kozico in skupaj z medom kuhljamo približno 10 do 15 minut, da se zgosti in nastane sirup. Vmešamo grenivkine rezine in ohladimo.

4

Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika približno 10 minut, preden ga postrežemo. Narežemo ga na rezine, prelijemo z medenimi rezinami grenivke z malo sirupa in okrasimo z listi mete.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.