
Kaj boste skuhali danes?
Jogurtov sladoled z medeno grenivko
Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej
Jogurtov sladoled z medeno grenivko
Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej

Sestavine
sladoled
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 1 l navadnega jogurta
medena grenivka
- 3 rdeče grenivke
- 4 žlice medu
- metini listi za okras

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
sladoled
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 1 l navadnega jogurta
medena grenivka
- 3 rdeče grenivke
- 4 žlice medu
- metini listi za okras
Postopek
V skledo damo sladkor in ga zmešamo s sredico vaniljevega stroka. Prilijemo jogurt in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Mešanico vlijemo v aparat za pripravo sladoleda. Če ga nimamo, mešanico vlijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za 1 uro. Sladoled vmes enkrat premešamo. Medtem pripravimo večji podolgovat model in ga obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.
Še mehak, rahlo zamrznjen jogurtov sladoled dobro premešamo, nadevamo v pripravljen model, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure, da se strdi.
Medtem grenivke olupimo in narežemo na krhlje tako, da v skledo prestrežemo njihov sok; dobiti bi ga morali približno 2 dl. Damo ga v manjšo kozico in skupaj z medom kuhljamo približno 10 do 15 minut, da se zgosti in nastane sirup. Vmešamo grenivkine rezine in ohladimo.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika približno 10 minut, preden ga postrežemo. Narežemo ga na rezine, prelijemo z medenimi rezinami grenivke z malo sirupa in okrasimo z listi mete.