
Jogurtov sladoled z medeno grenivko
Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej
Jogurtov sladoled z medeno grenivko
Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej

Sestavine
sladoled
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 1 l navadnega jogurta
medena grenivka
- 3 rdeče grenivke
- 4 žlice medu
- metini listi za okras

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
sladoled
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 1 l navadnega jogurta
medena grenivka
- 3 rdeče grenivke
- 4 žlice medu
- metini listi za okras
Postopek
V skledo damo sladkor in ga zmešamo s sredico vaniljevega stroka. Prilijemo jogurt in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Mešanico vlijemo v aparat za pripravo sladoleda. Če ga nimamo, mešanico vlijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za 1 uro. Sladoled vmes enkrat premešamo. Medtem pripravimo večji podolgovat model in ga obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.
Še mehak, rahlo zamrznjen jogurtov sladoled dobro premešamo, nadevamo v pripravljen model, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure, da se strdi.
Medtem grenivke olupimo in narežemo na krhlje tako, da v skledo prestrežemo njihov sok; dobiti bi ga morali približno 2 dl. Damo ga v manjšo kozico in skupaj z medom kuhljamo približno 10 do 15 minut, da se zgosti in nastane sirup. Vmešamo grenivkine rezine in ohladimo.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika približno 10 minut, preden ga postrežemo. Narežemo ga na rezine, prelijemo z medenimi rezinami grenivke z malo sirupa in okrasimo z listi mete.