© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jogurtov sladoled z medeno grenivko

Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej

Jogurtov sladoled z medeno grenivko

Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej

Čas priprave 25 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jogurtov-sladoled-z-medeno-grenivko_558x620_acf_cropped

Sestavine

sladoled

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 1 l navadnega jogurta

medena grenivka

  • 3 rdeče grenivke
  • 4 žlice medu
  • metini listi za okras
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

sladoled

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 1 l navadnega jogurta

medena grenivka

  • 3 rdeče grenivke
  • 4 žlice medu
  • metini listi za okras

Postopek

1

V skledo damo sladkor in ga zmešamo s sredico vaniljevega stroka. Prilijemo jogurt in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Mešanico vlijemo v aparat za pripravo sladoleda. Če ga nimamo, mešanico vlijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za 1 uro. Sladoled vmes enkrat premešamo. Medtem pripravimo večji podolgovat model in ga obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.

2

Še mehak, rahlo zamrznjen jogurtov sladoled dobro premešamo, nadevamo v pripravljen model, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure, da se strdi.

3

Medtem grenivke olupimo in narežemo na krhlje tako, da v skledo prestrežemo njihov sok; dobiti bi ga morali približno 2 dl. Damo ga v manjšo kozico in skupaj z medom kuhljamo približno 10 do 15 minut, da se zgosti in nastane sirup. Vmešamo grenivkine rezine in ohladimo.

4

Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika približno 10 minut, preden ga postrežemo. Narežemo ga na rezine, prelijemo z medenimi rezinami grenivke z malo sirupa in okrasimo z listi mete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.