
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone
Postopek
V beljak skozi cedilo precedimo limonov sok, ga z metlico premešamo, dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane gladka in svetleča. Če s kremo medenjake prelivamo, uporabimo manj sladkorja (150 g), da je krema bolj tekoča. Če pa z beljakovo kremo na medenjake pišemo ali rišemo, dodamo več sladkorja v prahu (170 g).
S kremo napolnimo slaščičarsko ali navadno plastično vrečko in ji na vogalu odrežemo večjo ali manjšo luknjico, glede na to, za kaj kremo uporabimo.
