© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Francoski opečenec po nemško

"Pohane šnite" malo drugače

Francoski opečenec po nemško

"Pohane šnite" malo drugače

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina Za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
5 - Nemci 'pohanim šnitam' pravijo kar 'revni vitezi' (arme Ritter) C gettyimages Molpapha Kamlangmuang

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2 dl mleka
  • 100 g drobtin
  • 4 rezine starega kruha
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice trsnega sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • sol
  • sezonsko sadje, vaniljev sladoled in nasekljani orehi, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2 dl mleka
  • 100 g drobtin
  • 4 rezine starega kruha
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice trsnega sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • sol
  • sezonsko sadje, vaniljev sladoled in nasekljani orehi, ko postrežemo

Postopek

1

Jajci posolimo in stepemo. V globok krožnik vlijemo mleko, v drugega stepena jajca, v tretjega pa natresemo drobtine.

2

Rezine kruha pomočimo v mleko, nato v jajca, povaljamo jih v drobtinah in jih v ponvi na olju popečemo z obeh strani.

3

Pred postrežbo opečene rezine kruha povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja. Postrežemo jih s sezonskim sadjem, kepico vaniljevega sladoleda in orehi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.