
Sestavine
- 2 jajci
- 2 dl mleka
- 100 g drobtin
- 4 rezine starega kruha
- 2 žlici olja
- 4 žlice trsnega sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- sol
- sezonsko sadje, vaniljev sladoled in nasekljani orehi, ko postrežemo

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."
Sestavine
- 2 jajci
- 2 dl mleka
- 100 g drobtin
- 4 rezine starega kruha
- 2 žlici olja
- 4 žlice trsnega sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- sol
- sezonsko sadje, vaniljev sladoled in nasekljani orehi, ko postrežemo
Postopek
Jajci posolimo in stepemo. V globok krožnik vlijemo mleko, v drugega stepena jajca, v tretjega pa natresemo drobtine.
Rezine kruha pomočimo v mleko, nato v jajca, povaljamo jih v drobtinah in jih v ponvi na olju popečemo z obeh strani.
Pred postrežbo opečene rezine kruha povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja. Postrežemo jih s sezonskim sadjem, kepico vaniljevega sladoleda in orehi.