Prehrana
S kalčki izboljšajte zdravje in preženite prve prehlade
Kalčki so simbol življenja, nov začetek rastline ter bogat naravni vir vitaminov in mineralov. Posebej koristno jih je uživati v zimskem času, ko je zelenjave manj.
Osnovna šola, ki nudi eko in cenovno najdostopnejša kosila v Sloveniji
OŠ Toneta Čufarja presega državne cilje: 40 odstotkov eko hrane in cenovno najdostopnejša kosila v Sloveniji. Zakaj drugim ne uspe?
Z rožiči nad tesnobnost, z mandarinami do vitke linije
Tudi v hladnih novembrskih dneh lahko uživamo v zdravem sadju in zelenjavi ter tako na naraven način zapremo pot prehladom in dihalnim obolenjem.
Prvi grižljaji: kdaj in kako otroku začeti ponujati gosto hrano?
Za mamo in očeta je pomemben prav vsak mejnik v življenju dojenčka. Eden večjih je gotovo, ko začnemo v njegov jedilnik uvajati gosto hrano.
Dieta, ki je vse bolj priljubljena med 'vedno lačnimi'
Volumetrijska dieta je ena tistih, ki obljublja skoraj nemogoče: več hrane na krožniku, a hkrati manj kalorij. Koncept zveni super, a treba je dobro poznati vsa pravila.
Plastiki v hrani se je nemogoče izogniti
Ste vedeli, da potrošniki zaužijemo pet gramov mikroplastike na teden? Kaj to pomeni za naše zdravje?
Eko kmetije in javne menze: rešitev na dlani, pa je ne izkoristimo
Če bi nam v Sloveniji uspelo povezati domače pridelovalce ekoloških živil in javne zavode, bi številnim ekološkim kmetijam zagotovili preživetje, otrokom v vrtcih in šolah ter oskrbovancem bolnišnic in domov za starejše pa zagotovili hrano najvišje kakovosti. Kje se torej zatika?
(Ne)znani zdravilni sadeži primerni za pripravo solat, marmelad, sokov
So tudi na vašem vrtu med jesenskimi rastlinami ostali nežni »pergamentni« lampijončki, ki postajajo vse bolj prozorni? Naj vam povemo, da so tudi koristni za zdravje.
Veste, kaj spijete skupaj z napitki iz kavnih kapsul?
Priprava kave s kavnim aparatom na kapsule je vse bolj priljubljena, aparati so cenovno dostopni, dovolj pestra je tudi ponudba kapsul za pripravo različnih napitkov.
Spodbujajo izločanje žolča in celjenje jetrnih celic
Znano je, da je artičoka odlično zdravilo za bolezni jeter in učinkovita pomoč pri prebavnih motnjah.
Pri osteoporozi telo potrebuje dovolj kalcija in vitamina D
Če ste se že kdaj spotaknili po stopnicah in si zlomili kost, potem to lahko pripišete nerodnosti, vendar pa bi bila lahko kriva tudi osteoporoza.
Živila, ki vam pomagajo ohraniti energijo čez dan
Turobni dnevi. Dež, hlad, malo sonca … Le kaj naj bi nas dvignilo iz postelje in navdalo z veseljem?
Previdno s to hrano, zaradi nje ste videti starejše
Če se pogosto soočate z zabuhlostjo, manj čvrsto koži in vidno utrujenostjo, je čas, da preučite, katera živila je bolje ukiniti iz prehrane.
ACTIMEL – za podporo imunskemu sistemu
Podpri svoj imunski sistem z Actimelom, napitkom z 20 milijardami kultur in vitamini B6 ter D za vsakodnevno odpornost.
Ste že poskusili kuro z zeleno? Rezultati so lahko izjemni
V začetku novembra uživamo še zadnji v zelenjavi z domačega vrta. Tokrat smo preverili, kako koristna je zelena. Rastlina z močnimi stebli in okusnimi gomolji.
5 razlogov, zakaj bi morali jesti več cvetače
Cvetača ni le okusna, ampak prinaša tudi številne koristi za zdravje – če si jo le postrežemo dovolj pogosto.
Neverjetno bogati z antioksidanti: ta živila vas lahko presenetijo
V telesu pri razgradnji hrane, tvorbi energije, delovanju imunskega sistema in drugih procesih nastajajo spojine, ki povzročajo tako imenovani oksidativni stres.