© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Začinjeni vinski rjavčki

Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!

Začinjeni vinski rjavčki

Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 9 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vinski rjavčki

Sestavine

  • 100 g temne čokolade
  • 150 g zmehčanega masla
  • 200 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 veliko jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 dl rdečega vina
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g moke
  • ščep muškatnega oreška
  • ščep mletih nageljnovih žbic
  • 1⁄4 žličke mletega cimeta
  • 1⁄4 žličke mletega ingverja
  • ščep soli
  • kakav v prahu za posip

Sestavine

  • 100 g temne čokolade
  • 150 g zmehčanega masla
  • 200 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 veliko jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 dl rdečega vina
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g moke
  • ščep muškatnega oreška
  • ščep mletih nageljnovih žbic
  • 1⁄4 žličke mletega cimeta
  • 1⁄4 žličke mletega ingverja
  • ščep soli
  • kakav v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno pekača velikosti 20 x 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovki ali v stekleni skledici nad kozico z vodo, ki nežno vre.

2

V skledi zmešamo moko, kakav, začimbe in sol. V drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, da nastane svetla in penasta masa, nato vmešamo jajce in rumenjak.

3

Jajčni masi dodamo stopljeno čokolado, vino in mešanico moke ter z metlico zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo.

4

Testo nalijemo v pekač in pečemo 20 minut, da se komaj strdi. Če je pecivo na sredini še mehko, se bo učvrstilo med ohlajanjem. Hladnega narežemo na poljubne kose, posujemo s kakavom in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Borovničeva kupa z vaniljevo kremo

Imenitna kremasta zloženka – najboljša je z gozdnimi borovnicami!

1 h
Srednje zahtevno

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Enostavno

Jagodna pita z lešniki in karamelno omako

Lešnikovo krhko testo, sladke rdeče jagode in kremast nadev - moraš jo imeti rad.

50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.