
Kaj boste skuhali danes?
Začinjeni vinski rjavčki
Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!
Začinjeni vinski rjavčki
Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!

Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 150 g zmehčanega masla
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 1 veliko jajce
- 1 rumenjak
- 1 dl rdečega vina
- 50 g kakava v prahu
- 100 g moke
- ščep muškatnega oreška
- ščep mletih nageljnovih žbic
- 1⁄4 žličke mletega cimeta
- 1⁄4 žličke mletega ingverja
- ščep soli
- kakav v prahu za posip

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 150 g zmehčanega masla
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 1 veliko jajce
- 1 rumenjak
- 1 dl rdečega vina
- 50 g kakava v prahu
- 100 g moke
- ščep muškatnega oreška
- ščep mletih nageljnovih žbic
- 1⁄4 žličke mletega cimeta
- 1⁄4 žličke mletega ingverja
- ščep soli
- kakav v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno pekača velikosti 20 x 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovki ali v stekleni skledici nad kozico z vodo, ki nežno vre.
V skledi zmešamo moko, kakav, začimbe in sol. V drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, da nastane svetla in penasta masa, nato vmešamo jajce in rumenjak.
Jajčni masi dodamo stopljeno čokolado, vino in mešanico moke ter z metlico zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo.
Testo nalijemo v pekač in pečemo 20 minut, da se komaj strdi. Če je pecivo na sredini še mehko, se bo učvrstilo med ohlajanjem. Hladnega narežemo na poljubne kose, posujemo s kakavom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.
Testenine s školjkami na rdeče
Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika