© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jesenski maskarponejev namaz z grozdjem in orehi

Jesenski maskarponejev namaz z grozdjem in orehi

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jesenski-maskarponejev-namaz-z-grozdjem-in-orehi_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g sira maskarpone
  • belo in rdeče grozdje
  • orehi
  • maslo in sladkor (po želji)
  • sladki prepečenec

Sestavine

  • 200 g sira maskarpone
  • belo in rdeče grozdje
  • orehi
  • maslo in sladkor (po želji)
  • sladki prepečenec

Postopek

1

Sladke prigrizke pripravimo tako, da maskarpone namažemo na prepečenec in ga obložimo z razpolovljenimi grozdnimi jagodami in nasekljanimi orehovimi jedrci. Lahko pa jedrca sesekljamo in jih popražimo na maslu, grozdne jagode pa medtem narežemo na manjše kose. Orehe in grozdje vmešamo v maskarpone, po želji malce sladkamo in s pripravljenim nadevom obložimo sladki prepečenec.

Nasvet

Prepečenec se zelo dolgo obdrži v naši kuhinjski omarici, sploh kadar je tesno zaprt in mu vlaga ne more do živega. Zaradi izjemne praktičnosti so tanko narezane in sušene rezine kruha cenili že v daljni zgodovini – prepečenec so na svoja dolga potovanja nosili rimski vojaki, na plovbah okoli sveta so ga jedli mornarji in z njim so si visoko v gorah tešili lakoto pastirji. A današnji prepečenec je precej okusnejši in tako lepo hrustljav! Zato velikokrat zamenja kruh, čeprav je ta na voljo.

Priljubljeni recepti

Kolač iz korenčka in bučk

Prijetna zelenjavna sladica

45 min
Enostavno

Pečena svinjina po kitajsko (char siu)

Char siu je prava kantonska poslastica - meso z žara postrežemo z rižem ali pa uporabimo kot nadev za pogačice.

4 h 45 min
Srednje zahtevno

Jabolčna ingverjeva soda

Sladka, rahlo gazirana pijača z okusom ingverja in jabolk se pozimi prileže kot vroč napitek, poleti pa kot hladna osvežitev.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.