© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom

Kako uporabiti še zadnje pirhe?

Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom

Kako uporabiti še zadnje pirhe?

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GefuEÿ?llte bunte Eier mit SchafskaEÿ?se

Sestavine

  • 8 kuhanih in pobarvanih jajc
  • 100 g ovčjega sira
  • 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
  • 1 žlica praženih bučnih semen
  • 2 žlici oljčnega olja
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 8 kuhanih in pobarvanih jajc
  • 100 g ovčjega sira
  • 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
  • 1 žlica praženih bučnih semen
  • 2 žlici oljčnega olja
  • poper

Postopek

1

Kuhanim in pobarvanim jajcem odrežemo zgornjo tretjino. Z žličko previdno izdolbemo beljak in rumenjak. Tretjino izdolbenega narežemo na drobne koščke, ostalo lahko porabimo, na primer, za solato.

2

Ovčji sir narežemo na drobne koščke in stresemo v skledo. Dodamo koščke jajc in preostale sestavine ter premešamo. Maso začinimo in jo z žlico napolnimo v izdolbene jajčne lupine. Postrežemo hladno.

Priljubljeni recepti

Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni

Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.