
Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom
Kako uporabiti še zadnje pirhe?
Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom
Kako uporabiti še zadnje pirhe?

Sestavine
- 8 kuhanih in pobarvanih jajc
- 100 g ovčjega sira
- 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
- 1 žlica praženih bučnih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- poper

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 8 kuhanih in pobarvanih jajc
- 100 g ovčjega sira
- 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
- 1 žlica praženih bučnih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- poper
Postopek
Kuhanim in pobarvanim jajcem odrežemo zgornjo tretjino. Z žličko previdno izdolbemo beljak in rumenjak. Tretjino izdolbenega narežemo na drobne koščke, ostalo lahko porabimo, na primer, za solato.
Ovčji sir narežemo na drobne koščke in stresemo v skledo. Dodamo koščke jajc in preostale sestavine ter premešamo. Maso začinimo in jo z žlico napolnimo v izdolbene jajčne lupine. Postrežemo hladno.