Kaj boste skuhali danes?
Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom
Kako uporabiti še zadnje pirhe?
Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom
Kako uporabiti še zadnje pirhe?
Sestavine
- 8 kuhanih in pobarvanih jajc
- 100 g ovčjega sira
- 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
- 1 žlica praženih bučnih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- poper
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 8 kuhanih in pobarvanih jajc
- 100 g ovčjega sira
- 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
- 1 žlica praženih bučnih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- poper
Postopek
Kuhanim in pobarvanim jajcem odrežemo zgornjo tretjino. Z žličko previdno izdolbemo beljak in rumenjak. Tretjino izdolbenega narežemo na drobne koščke, ostalo lahko porabimo, na primer, za solato.
Ovčji sir narežemo na drobne koščke in stresemo v skledo. Dodamo koščke jajc in preostale sestavine ter premešamo. Maso začinimo in jo z žlico napolnimo v izdolbene jajčne lupine. Postrežemo hladno.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobase, dušene v jabolčniku
Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.