
Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom
Kako uporabiti še zadnje pirhe?
Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom
Kako uporabiti še zadnje pirhe?

Sestavine
- 8 kuhanih in pobarvanih jajc
- 100 g ovčjega sira
- 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
- 1 žlica praženih bučnih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 8 kuhanih in pobarvanih jajc
- 100 g ovčjega sira
- 2 žlici drobno narezanih mešanih zelišč
- 1 žlica praženih bučnih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- poper
Postopek
Kuhanim in pobarvanim jajcem odrežemo zgornjo tretjino. Z žličko previdno izdolbemo beljak in rumenjak. Tretjino izdolbenega narežemo na drobne koščke, ostalo lahko porabimo, na primer, za solato.
Ovčji sir narežemo na drobne koščke in stresemo v skledo. Dodamo koščke jajc in preostale sestavine ter premešamo. Maso začinimo in jo z žlico napolnimo v izdolbene jajčne lupine. Postrežemo hladno.