
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 bučki
- 1 velik jajčevec
- 8 žlic humusa
- sok 1 limone
- 1 majhen strok česna
- 1 žlička sumaka (po želji)
- 2 pesti rukole
- sol
- kruh čabata, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 bučki
- 1 velik jajčevec
- 8 žlic humusa
- sok 1 limone
- 1 majhen strok česna
- 1 žlička sumaka (po želji)
- 2 pesti rukole
- sol
- kruh čabata, ko postrežemo
Postopek
Bučke in jajčevec po dolgem narežemo na tanke rezine. Močno segrejemo žar ali rebrasto ponev. Rezine bučk in jajčevca pokapamo z malo oljčnega olja in jih pečemo nekaj minut na vsaki strani, da dobijo ožgane proge.
Humus razmažemo po servirnem krožniku. Zmešamo limonov sok, strt česen in sol, nato zmešamo z zelenjavo in polovico sumaka ter razporedimo po humusu. Na vrh damo rukolo in posujemo s preostalim sumakom. Ponudimo s čabato.