Kaj boste skuhali danes?
Topla bučkina solata z limono
Topla bučkina solata z limono
Sestavine
- 2 bučki
- 1 žlica oljčnega olja
- lupinica 1 limone
- malo limonovega soka
- strok česna
- pest listov bazilike
Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 2 bučki
- 1 žlica oljčnega olja
- lupinica 1 limone
- malo limonovega soka
- strok česna
- pest listov bazilike
Postopek
Z lupilnikom za zelenjavo narežemo bučki na široke trakove, sredico s semeni pa zavržemo. Olje segrejemo v ponvi, dodamo limonovo lupinico in strt česen ter na srednji temperaturi pražimo eno minuto. Dodamo bučkine trakove in dušimo še kakšno minuto ali dve, da se bučke rahlo zmehčajo. Stalno jih mešamo. Nato jih poškropimo z limonovim sokom in vmešamo nastrgane liste bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososova pita
Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom