
Topla bučkina solata z limono
Topla bučkina solata z limono

Sestavine
- 2 bučki
- 1 žlica oljčnega olja
- lupinica 1 limone
- malo limonovega soka
- strok česna
- pest listov bazilike

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 2 bučki
- 1 žlica oljčnega olja
- lupinica 1 limone
- malo limonovega soka
- strok česna
- pest listov bazilike
Postopek
Z lupilnikom za zelenjavo narežemo bučki na široke trakove, sredico s semeni pa zavržemo. Olje segrejemo v ponvi, dodamo limonovo lupinico in strt česen ter na srednji temperaturi pražimo eno minuto. Dodamo bučkine trakove in dušimo še kakšno minuto ali dve, da se bučke rahlo zmehčajo. Stalno jih mešamo. Nato jih poškropimo z limonovim sokom in vmešamo nastrgane liste bazilike.