Kaj boste skuhali danes?
V naši »otroški kuhinji« je bilo spet veselo, ko smo pomagali še ne štiriletni Lauri. To je bilo smeha, pa tudi zadovoljstva, ko je pripravljala jedi. Še več pa, ko smo jih skupaj pohrustali, tako slastne in zdrave. Posušene tepke je priskrbel kuhar Uroš.
Sestavine
nadev
- 8 suhih tepk
- zeliščni čaj
- 200 g sladkorja
- 1 cimetova palčka
- sok ½ limone
- 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
nadev
- 8 suhih tepk
- zeliščni čaj
- 200 g sladkorja
- 1 cimetova palčka
- sok ½ limone
- 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)
Postopek
Suhe tepke kuhamo v zeliščnem čaju toliko časa, da se zmehčajo.
Sladkor karameliziramo v ponvi, dodamo cimetovo palčko, limonov sok in tepke. Previdno premešamo, da tepke se obdajo s karamelo.
Tepke odložimo na pladenj in ohladimo. Ohlajene tepke položimo na testo in jih vanj zavijamo, da dobimo mošnjičke.
Pečemo 4 minute v pečici na 180 °C. Tople tepke lahko ponudimo s sladoledom ali svežim sadjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Solata iz divjega riža, koromača in pomaranč
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.