© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Karamelizirane tepke v testu

Iz rubrike Otroci kuhamo

Karamelizirane tepke v testu

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
karamelizirane-tepke-Ab_558x620_acf_cropped

V naši »otroški kuhinji« je bilo spet veselo, ko smo pomagali še ne štiriletni Lauri. To je bilo smeha, pa tudi zadovoljstva, ko je pripravljala jedi. Še več pa, ko smo jih skupaj pohrustali, tako slastne in zdrave. Posušene tepke je priskrbel kuhar Uroš.

Sestavine

nadev

  • 8 suhih tepk
  • zeliščni čaj
  • 200 g sladkorja
  • 1 cimetova palčka
  • sok ½ limone
  • 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)

Sestavine

nadev

  • 8 suhih tepk
  • zeliščni čaj
  • 200 g sladkorja
  • 1 cimetova palčka
  • sok ½ limone
  • 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)

Postopek

1

Suhe tepke kuhamo v zeliščnem čaju toliko časa, da se zmehčajo.

OK-Karamelizirane-tepke-1_318x220_acf_cropped
2

Sladkor karameliziramo v ponvi, dodamo cimetovo palčko, limonov sok in tepke. Previdno premešamo, da tepke se obdajo s karamelo.

OK-Karamelizirane-tepke-2b_318x220_acf_cropped
3

Tepke odložimo na pladenj in ohladimo. Ohlajene tepke položimo na testo in jih vanj zavijamo, da dobimo mošnjičke.

OK-Karamelizirane-tepke-3_318x220_acf_cropped
4

Pečemo 4 minute v pečici na 180 °C. Tople tepke lahko ponudimo s sladoledom ali svežim sadjem.

OK-Karamelizirane-tepke-4_318x220_acf_cropped

Priljubljeni recepti

Pirina »rižota« z gozdnimi gobami

Jesenska »rižota« z oreškastim pridihom pire

50 min
Enostavno

Zajčja obara z lisičkami

Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.

50 min
Enostavno

Lešnikovi hrustljavčki

Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih

35 min
Enostavno

Skutna juha

Slastna mlečna juha.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.