Kaj boste skuhali danes?
Solata iz radiča, zelene solate in rukole s peso, mocarelo in orehi
Solata iz radiča, zelene solate in rukole s peso, mocarelo in orehi
Sestavine
- 1 glavica radiča
- nekaj listov zelene solate
- pest rukole
- 1 kuhana rdeča pesa
- 100 g mocarele
- 100 g orehov
Preliv za solato
- 1 strok česna
- 1 žlica dijonske gorčice
- nastrgana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlički belega vinskega kisa
- sol in poper
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
To bo vaš nov najljubši praznični prigrizek
Preizkusite recept za praznični prigrizek, ki vsako leto preplavi družbena omrežja – povsem razumljivo, ko pa navduši z izgledom, okusi in presenetljivo preprosto priprav
Sestavine
- 1 glavica radiča
- nekaj listov zelene solate
- pest rukole
- 1 kuhana rdeča pesa
- 100 g mocarele
- 100 g orehov
Preliv za solato
- 1 strok česna
- 1 žlica dijonske gorčice
- nastrgana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlički belega vinskega kisa
- sol in poper
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Za preliv najprej stremo česen. Nato damo v skledo česen, gorčico, limonov sok, kis in nekaj soli ter popra. Dobro premešamo in počasi prilivamo olje. Medtem ves čas mešamo, da dobimo gosto emulzijo.
Radič in zeleno solato natrgamo, peso in mocarelo narežemo na kocke. Vse razporedimo po krožniku, dodamo rukolo in premešamo.
V suhi kozici popražimo orehe, da zadišijo. Malo počakamo, da se ohladijo, nato pa jih grobo stremo z dlanmi in potresemo po solati.
Solato solimo ter pokapamo s prelivom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna pica v ponvi z jajčevci, skuto in meto
Kruhovi cmoki iz starega kruha
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev