Kaj boste skuhali danes?
Solata iz radiča, zelene solate in rukole s peso, mocarelo in orehi
Solata iz radiča, zelene solate in rukole s peso, mocarelo in orehi
Sestavine
- 1 glavica radiča
- nekaj listov zelene solate
- pest rukole
- 1 kuhana rdeča pesa
- 100 g mocarele
- 100 g orehov
Preliv za solato
- 1 strok česna
- 1 žlica dijonske gorčice
- nastrgana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlički belega vinskega kisa
- sol in poper
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 1 glavica radiča
- nekaj listov zelene solate
- pest rukole
- 1 kuhana rdeča pesa
- 100 g mocarele
- 100 g orehov
Preliv za solato
- 1 strok česna
- 1 žlica dijonske gorčice
- nastrgana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlički belega vinskega kisa
- sol in poper
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Za preliv najprej stremo česen. Nato damo v skledo česen, gorčico, limonov sok, kis in nekaj soli ter popra. Dobro premešamo in počasi prilivamo olje. Medtem ves čas mešamo, da dobimo gosto emulzijo.
Radič in zeleno solato natrgamo, peso in mocarelo narežemo na kocke. Vse razporedimo po krožniku, dodamo rukolo in premešamo.
V suhi kozici popražimo orehe, da zadišijo. Malo počakamo, da se ohladijo, nato pa jih grobo stremo z dlanmi in potresemo po solati.
Solato solimo ter pokapamo s prelivom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Enolončnica s svinjino in korenjem
Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh