
Solata iz Nice s piščancem
Solata iz Nice s piščancem

Sestavine
preliv
- 2 žlici repičnega olja
- sok 1 limone
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 nariban strok česna
- 3 žlice izkoščičenih oliv kalamata
- vejica bazilike
solata
- 2 kosa piščančjega fileja
- 1 žlica repičnega olja
- 250 g mladega krompirja
- 200 g tankega stročjega fižola
- ½ rdeče čebule
- 14 češnjevih paradižnikov
- 6 listov rimske solate
- 6 izkoščičenih črnih oliv kalamata

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
preliv
- 2 žlici repičnega olja
- sok 1 limone
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 nariban strok česna
- 3 žlice izkoščičenih oliv kalamata
- vejica bazilike
solata
- 2 kosa piščančjega fileja
- 1 žlica repičnega olja
- 250 g mladega krompirja
- 200 g tankega stročjega fižola
- ½ rdeče čebule
- 14 češnjevih paradižnikov
- 6 listov rimske solate
- 6 izkoščičenih črnih oliv kalamata
Postopek
Za preliv najprej oplaknemo olive in jih nasekljamo, liste bazilike sesekljamo, nato vse sestavine in žlico vode zmešamo v skledici.
Piščančja fileja povaljamo v 1 žlici preliva. V teflonski ponvi s pokrovko segrejemo olje in na njem piščanca pokritega pečemo približno 12 minut, da je skoz in skoz pečen; sredi peke ga obrnemo.
Krompir narežemo na debele rezine in ga v osoljenem kropu kuhamo 7 minut, nato dodamo otrebljen stročji fižol in kuhamo še 5 minut, da je vsa zelenjava mehka. Odcedimo.
Piščanca damo na krožnik, da malo počiva, medtem pa v veliki skledi zmešamo stročji fižol, krompir, drobno sesekljano čebulo, razpolovljene paradižničke, na koščke natrgano solato in polovico preliva. Piščanca narežemo na rezine in jih razporedimo na solato, nato sokove od piščanca dodamo prelivu in z njim prelijemo solato.