© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-kavna krema

Sladka pozornost za vaše najdražje

Čokoladno-kavna krema

Sladka pozornost za vaše najdražje

Čas priprave 25 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladno-kavna-krema_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 50 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici likerja Tia Maria
  • kakav v prahu za posip
  • mandljevi piškoti, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 50 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici likerja Tia Maria
  • kakav v prahu za posip
  • mandljevi piškoti, ko postrežemo

Postopek

1

Čokolado nasekljamo in damo v skledo. Smetano zmešamo z likerjem, dve žlici prihranimo, preostalo pa segrejemo skoraj do vretja. Umaknemo jo z ognja, takoj prelijemo po čokoladi in mešamo, da se čokolada stopi. Čokoladno smetano razdelimo v dva majhna kozarca in počakamo, da se ohladi. Preostalo smetano rahlo stepemo in z njo obložimo ohlajeno čokoladno kremo. Kremo postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, da se utrdi. Medtem iz papirja izrežemo šablono srca.

2

Preden sladico postrežemo, nad kozarec položimo šablono. V majhno sito natresemo kakav in ga skozi šablono presejemo na smetano. Enako kakavovo srce naredimo tudi na smetani v drugem kozarcu.

Nasvet

Tia Mara je kavni liker, narejen iz jamajške kave. Smetano lahko obogatimo tudi s kakšnim drugim kavnim likerjem, kot je Kahlua, ali pomarančnim likerjem, kot sta Cointreau ali Grand Marnier.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.