
Čokoladno-kavna krema
Sladka pozornost za vaše najdražje
Čokoladno-kavna krema
Sladka pozornost za vaše najdražje

Sestavine
- 50 g temne čokolade (70 % kakava)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici likerja Tia Maria
- kakav v prahu za posip
- mandljevi piškoti, ko postrežemo

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 50 g temne čokolade (70 % kakava)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici likerja Tia Maria
- kakav v prahu za posip
- mandljevi piškoti, ko postrežemo
Postopek
Čokolado nasekljamo in damo v skledo. Smetano zmešamo z likerjem, dve žlici prihranimo, preostalo pa segrejemo skoraj do vretja. Umaknemo jo z ognja, takoj prelijemo po čokoladi in mešamo, da se čokolada stopi. Čokoladno smetano razdelimo v dva majhna kozarca in počakamo, da se ohladi. Preostalo smetano rahlo stepemo in z njo obložimo ohlajeno čokoladno kremo. Kremo postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, da se utrdi. Medtem iz papirja izrežemo šablono srca.
Preden sladico postrežemo, nad kozarec položimo šablono. V majhno sito natresemo kakav in ga skozi šablono presejemo na smetano. Enako kakavovo srce naredimo tudi na smetani v drugem kozarcu.
Nasvet
Tia Mara je kavni liker, narejen iz jamajške kave. Smetano lahko obogatimo tudi s kakšnim drugim kavnim likerjem, kot je Kahlua, ali pomarančnim likerjem, kot sta Cointreau ali Grand Marnier.