© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem

Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g regrata
  • 40 g masla
  • oljčno olje
  • 1 majhna šalotka
  • timijan
  • šetraj
  • poper

krompirjeva priloga

  • sol
  • 600 g belega krompirja
  • maslo za zabelo

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g regrata
  • 40 g masla
  • oljčno olje
  • 1 majhna šalotka
  • timijan
  • šetraj
  • poper

krompirjeva priloga

  • sol
  • 600 g belega krompirja
  • maslo za zabelo

Postopek

1

Postrvi očistimo, jih operemo, osušimo in jih zunaj in znotraj solimo in popramo. V trebuh damo še timijan in šetraj, nato jih zapremo z zobotrebcem. Krompir olupimo in pristavimo v loncu osoljene vode.

2

Šalotko sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in maslo in na njem popražimo šalotko, da ovene. Priložimo postrvi in jih po obeh straneh popečemo na močnem ognju, nato jim priložimo še očiščen regrat, solimo, popramo, pokrijemo s pokrovko, zmanjšamo ogenj in dušimo kakih 10 minut.

3

Postrvi in regrat vzamemo iz ponve in jih damo na toplo. V ponev damo kos masla in ga stopimo v soku od pečenja (na tak način sokove legiramo). Omako prelijemo na krožnike in nanje naložimo ribe.

4

Kuhan krompir odcedimo in še vročega stisnemo k ribam skozi stiskalnik za krompir ali cedilo z velikimi luknjami, da dobimo nekakšne špagete. Zabelimo jih s kosmom masla in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Božična torta

3 h
Srednje zahtevno

Sirup iz bezgovih jagod

Zrele bezgove jagode je treba ujeti, preden jih pozobajo ptiči

1 h 30 min
Enostavno

Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto

Kakor nalašč za piknike in zabave

35 min
Enostavno

Skutni njoki z zbrincem in pečenimi bučkami

Iz rubrike Otroci kuhamo

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.