Kaj boste skuhali danes?
Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem
Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem
Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g regrata
- 40 g masla
- oljčno olje
- 1 majhna šalotka
- timijan
- šetraj
- poper
krompirjeva priloga
- sol
- 600 g belega krompirja
- maslo za zabelo
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g regrata
- 40 g masla
- oljčno olje
- 1 majhna šalotka
- timijan
- šetraj
- poper
krompirjeva priloga
- sol
- 600 g belega krompirja
- maslo za zabelo
Postopek
Postrvi očistimo, jih operemo, osušimo in jih zunaj in znotraj solimo in popramo. V trebuh damo še timijan in šetraj, nato jih zapremo z zobotrebcem. Krompir olupimo in pristavimo v loncu osoljene vode.
Šalotko sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in maslo in na njem popražimo šalotko, da ovene. Priložimo postrvi in jih po obeh straneh popečemo na močnem ognju, nato jim priložimo še očiščen regrat, solimo, popramo, pokrijemo s pokrovko, zmanjšamo ogenj in dušimo kakih 10 minut.
Postrvi in regrat vzamemo iz ponve in jih damo na toplo. V ponev damo kos masla in ga stopimo v soku od pečenja (na tak način sokove legiramo). Omako prelijemo na krožnike in nanje naložimo ribe.
Kuhan krompir odcedimo in še vročega stisnemo k ribam skozi stiskalnik za krompir ali cedilo z velikimi luknjami, da dobimo nekakšne špagete. Zabelimo jih s kosmom masla in postrežemo.