
Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem
Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem

Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g regrata
- 40 g masla
- oljčno olje
- 1 majhna šalotka
- timijan
- šetraj
- poper
krompirjeva priloga
- sol
- 600 g belega krompirja
- maslo za zabelo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g regrata
- 40 g masla
- oljčno olje
- 1 majhna šalotka
- timijan
- šetraj
- poper
krompirjeva priloga
- sol
- 600 g belega krompirja
- maslo za zabelo
Postopek
Postrvi očistimo, jih operemo, osušimo in jih zunaj in znotraj solimo in popramo. V trebuh damo še timijan in šetraj, nato jih zapremo z zobotrebcem. Krompir olupimo in pristavimo v loncu osoljene vode.
Šalotko sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in maslo in na njem popražimo šalotko, da ovene. Priložimo postrvi in jih po obeh straneh popečemo na močnem ognju, nato jim priložimo še očiščen regrat, solimo, popramo, pokrijemo s pokrovko, zmanjšamo ogenj in dušimo kakih 10 minut.
Postrvi in regrat vzamemo iz ponve in jih damo na toplo. V ponev damo kos masla in ga stopimo v soku od pečenja (na tak način sokove legiramo). Omako prelijemo na krožnike in nanje naložimo ribe.
Kuhan krompir odcedimo in še vročega stisnemo k ribam skozi stiskalnik za krompir ali cedilo z velikimi luknjami, da dobimo nekakšne špagete. Zabelimo jih s kosmom masla in postrežemo.