
Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem
Postrvi z regratom in pretisnjenim krompirjem

Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g regrata
- 40 g masla
- oljčno olje
- 1 majhna šalotka
- timijan
- šetraj
- poper
krompirjeva priloga
- sol
- 600 g belega krompirja
- maslo za zabelo

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g regrata
- 40 g masla
- oljčno olje
- 1 majhna šalotka
- timijan
- šetraj
- poper
krompirjeva priloga
- sol
- 600 g belega krompirja
- maslo za zabelo
Postopek
Postrvi očistimo, jih operemo, osušimo in jih zunaj in znotraj solimo in popramo. V trebuh damo še timijan in šetraj, nato jih zapremo z zobotrebcem. Krompir olupimo in pristavimo v loncu osoljene vode.
Šalotko sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in maslo in na njem popražimo šalotko, da ovene. Priložimo postrvi in jih po obeh straneh popečemo na močnem ognju, nato jim priložimo še očiščen regrat, solimo, popramo, pokrijemo s pokrovko, zmanjšamo ogenj in dušimo kakih 10 minut.
Postrvi in regrat vzamemo iz ponve in jih damo na toplo. V ponev damo kos masla in ga stopimo v soku od pečenja (na tak način sokove legiramo). Omako prelijemo na krožnike in nanje naložimo ribe.
Kuhan krompir odcedimo in še vročega stisnemo k ribam skozi stiskalnik za krompir ali cedilo z velikimi luknjami, da dobimo nekakšne špagete. Zabelimo jih s kosmom masla in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene bučke v pečici
Steak s korenovkami in peteršiljevim pestom
steak popoln za nedeljsko kosilo z raznoliko zelenjavo
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce