© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Medeno-sezamov sir za žar s čilijevim jogurtom in piro

Sir za žar je tako dober in vsestranski, da nas navdušuje tudi v drugih jedeh.

Medeno-sezamov sir za žar s čilijevim jogurtom in piro

Sir za žar je tako dober in vsestranski, da nas navdušuje tudi v drugih jedeh.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 500 g kuhane in ohlajene pire
  • 1 rdeča čebula
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • sol in poper
  • 2 žlici oljčnega olja in še malo za peko
  • sok 1 limone
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 500 g sira halumi ali drugega sira za žar
  • 1 žlica tekočega medu
  • majhen šopek peteršilja
  • majhen šopek koriandra
  • 50 g semen granatnega jabolka (po želji)

jogurt s čilijem jalapeño

  • 300 g grškega jogurta
  • 50 g vložnih čilijev jalapeño
  • sok 1⁄2 limone
  • malo soli in popra

Sestavine

  • 500 g kuhane in ohlajene pire
  • 1 rdeča čebula
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • sol in poper
  • 2 žlici oljčnega olja in še malo za peko
  • sok 1 limone
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 500 g sira halumi ali drugega sira za žar
  • 1 žlica tekočega medu
  • majhen šopek peteršilja
  • majhen šopek koriandra
  • 50 g semen granatnega jabolka (po želji)

jogurt s čilijem jalapeño

  • 300 g grškega jogurta
  • 50 g vložnih čilijev jalapeño
  • sok 1⁄2 limone
  • malo soli in popra

Postopek

1

Za čilijev jogurt damo vse sestavine v majhen multipraktik, dodamo 1 do 2 žlici vode in gladko zmeljemo.

2

Piro damo v skledo. Dodamo drobno nasekljano čebulo, na četrtine narezane paradižničke, malo soli in popra, oljčno olje in limonov sok ter zmešamo.

3

Sir narežemo na rezine. Sezam vsujemo na krožnik in v njem povaljamo rezine sira ter semena malce pritisnemo ob površino, da se primejo. Na srednji do visoki vročini segrejemo veliko oplasteno ponev z malo olja in v njej pečemo rezine sira 4 do 5 minut ali toliko časa, da se po obeh straneh zlato rjavo obarvajo. Vročino zmanjšamo, prilijemo med in rezine sira obrnemo, da so oblite z medom.

4

Peteršiljeva in koriandrova stebelca drobno nasekljamo, lističe pa bolj grobo. Zelišči primešamo piri. Jogurt razmažemo po servirnem krožniku, nanj naložimo piro, na vrh pa položimo sir.

Priljubljeni recepti

Zavitek z rižem, lečo in špinačo

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Kruh naan

25 min
Enostavno

Hruškova marmelada z vaniljo

Sladka domača marmelada - nič boljšega!

1 h 50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.