Kaj boste skuhali danes?
Medeno-sezamov sir za žar s čilijevim jogurtom in piro
Sir za žar je tako dober in vsestranski, da nas navdušuje tudi v drugih jedeh.
Medeno-sezamov sir za žar s čilijevim jogurtom in piro
Sir za žar je tako dober in vsestranski, da nas navdušuje tudi v drugih jedeh.
Sestavine
- 500 g kuhane in ohlajene pire
- 1 rdeča čebula
- 200 g češnjevega paradižnika
- sol in poper
- 2 žlici oljčnega olja in še malo za peko
- sok 1 limone
- 2 žlici sezamovih semen
- 500 g sira halumi ali drugega sira za žar
- 1 žlica tekočega medu
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek koriandra
- 50 g semen granatnega jabolka (po želji)
jogurt s čilijem jalapeño
- 300 g grškega jogurta
- 50 g vložnih čilijev jalapeño
- sok 1⁄2 limone
- malo soli in popra
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 500 g kuhane in ohlajene pire
- 1 rdeča čebula
- 200 g češnjevega paradižnika
- sol in poper
- 2 žlici oljčnega olja in še malo za peko
- sok 1 limone
- 2 žlici sezamovih semen
- 500 g sira halumi ali drugega sira za žar
- 1 žlica tekočega medu
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek koriandra
- 50 g semen granatnega jabolka (po želji)
jogurt s čilijem jalapeño
- 300 g grškega jogurta
- 50 g vložnih čilijev jalapeño
- sok 1⁄2 limone
- malo soli in popra
Postopek
Za čilijev jogurt damo vse sestavine v majhen multipraktik, dodamo 1 do 2 žlici vode in gladko zmeljemo.
Piro damo v skledo. Dodamo drobno nasekljano čebulo, na četrtine narezane paradižničke, malo soli in popra, oljčno olje in limonov sok ter zmešamo.
Sir narežemo na rezine. Sezam vsujemo na krožnik in v njem povaljamo rezine sira ter semena malce pritisnemo ob površino, da se primejo. Na srednji do visoki vročini segrejemo veliko oplasteno ponev z malo olja in v njej pečemo rezine sira 4 do 5 minut ali toliko časa, da se po obeh straneh zlato rjavo obarvajo. Vročino zmanjšamo, prilijemo med in rezine sira obrnemo, da so oblite z medom.
Peteršiljeva in koriandrova stebelca drobno nasekljamo, lističe pa bolj grobo. Zelišči primešamo piri. Jogurt razmažemo po servirnem krožniku, nanj naložimo piro, na vrh pa položimo sir.
Priljubljeni recepti
Čičerkina juha
Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.
Artičoke z burrato po sicilijansko
Čudovito aromatične artičoke in kremasta burrata
Zeleni gaspačo z burrato in pršutom
Preden poletje reče zadnjo besedo, pripravite slasten zeleni gaspačo