
Kaj boste skuhali danes?
Medeno-sezamov sir za žar s čilijevim jogurtom in piro
Sir za žar je tako dober in vsestranski, da nas navdušuje tudi v drugih jedeh.
Medeno-sezamov sir za žar s čilijevim jogurtom in piro
Sir za žar je tako dober in vsestranski, da nas navdušuje tudi v drugih jedeh.

Sestavine
- 500 g kuhane in ohlajene pire
- 1 rdeča čebula
- 200 g češnjevega paradižnika
- sol in poper
- 2 žlici oljčnega olja in še malo za peko
- sok 1 limone
- 2 žlici sezamovih semen
- 500 g sira halumi ali drugega sira za žar
- 1 žlica tekočega medu
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek koriandra
- 50 g semen granatnega jabolka (po želji)
jogurt s čilijem jalapeño
- 300 g grškega jogurta
- 50 g vložnih čilijev jalapeño
- sok 1⁄2 limone
- malo soli in popra

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 500 g kuhane in ohlajene pire
- 1 rdeča čebula
- 200 g češnjevega paradižnika
- sol in poper
- 2 žlici oljčnega olja in še malo za peko
- sok 1 limone
- 2 žlici sezamovih semen
- 500 g sira halumi ali drugega sira za žar
- 1 žlica tekočega medu
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek koriandra
- 50 g semen granatnega jabolka (po želji)
jogurt s čilijem jalapeño
- 300 g grškega jogurta
- 50 g vložnih čilijev jalapeño
- sok 1⁄2 limone
- malo soli in popra
Postopek
Za čilijev jogurt damo vse sestavine v majhen multipraktik, dodamo 1 do 2 žlici vode in gladko zmeljemo.
Piro damo v skledo. Dodamo drobno nasekljano čebulo, na četrtine narezane paradižničke, malo soli in popra, oljčno olje in limonov sok ter zmešamo.
Sir narežemo na rezine. Sezam vsujemo na krožnik in v njem povaljamo rezine sira ter semena malce pritisnemo ob površino, da se primejo. Na srednji do visoki vročini segrejemo veliko oplasteno ponev z malo olja in v njej pečemo rezine sira 4 do 5 minut ali toliko časa, da se po obeh straneh zlato rjavo obarvajo. Vročino zmanjšamo, prilijemo med in rezine sira obrnemo, da so oblite z medom.
Peteršiljeva in koriandrova stebelca drobno nasekljamo, lističe pa bolj grobo. Zelišči primešamo piri. Jogurt razmažemo po servirnem krožniku, nanj naložimo piro, na vrh pa položimo sir.
Priljubljeni recepti
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed