Kaj boste skuhali danes?
Sataraš
Sataraš
Sestavine
- 3 srednje velike paprike, pribl. 250 g
- 250 g bele čebule
- 500 g zrelega paradižnika
- 3 jajca
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
Skrivnosti popolnega praženega krompirja
Pražen, tenstan ali restan krompir ima v slovenskih srcih prav posebno mesto, sicer pa še svoje društvo, himno in festival. Prav je, da ga pripravimo, kot se spodobi.
Strašno slastni browniji, ki bodo hit na vsaki 'halloween' zabavi
Če letos za noč čarovnic načrtujete sladko presenečenje, potem so ti browniji z duhci popolna izbira!
Pravljičen uvod v počitnice: slastni buhteljni z vaniljevo kremo
Začetek šolskih počitnic bo mrzel in moker – kot nalašč za pripravo omamno dišečih buhteljnov, ob katerih se bo sladkala vsa družina.
Sestavine
- 3 srednje velike paprike, pribl. 250 g
- 250 g bele čebule
- 500 g zrelega paradižnika
- 3 jajca
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
Postopek
Papriko po dolžini prerežemo, ji odstranimo semena in notranje bele dele ter jo narežemo na 4 do 5 mm široke trakove. Čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na rezine. Paradižnik narežemo na manjše kose.
V večji ponvi segrejemo olje, vanj stresemo papriko in jo na močnejšem ognju pražimo tako dolgo, da malo porjavi. Dodamo narezano čebulo, posolimo in na zmernem ognju pražimo še 7 do 8 minut, nato dodamo narezan paradižnik in kuhamo še 10 minut.
Jajca ubijemo v skledo in jih vlijemo v vrelo zelenjavo. Na hitro jih zmešamo (nekaj sekund), ponev odstavimo z ognja in do konca umešamo jajca. Zelo pomembno je, da jajca ne zakrknejo, temveč da se le zgostijo, da pripravljena jed ostane sočna.
Shranite okuse poletja
Če želimo sataraš zamrzniti, ga zamrznemo, preden dodamo jajca.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Govedina na žaru s sladko-pikantno marinado
Idealna izbira za sončen dan, ko zakurimo žar
Sočen karamelno-kokosov narastek
Zmešamo testo, prelijemo in spečemo. Preprosteje ne gre!