Kaj boste skuhali danes?
Sataraš
Sataraš
Sestavine
- 3 srednje velike paprike, pribl. 250 g
- 250 g bele čebule
- 500 g zrelega paradižnika
- 3 jajca
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
Vse, kar vas je kadarkoli zanimalo o francoski solati
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Jaffa sladice, kot jih še ne poznate
Nekoč smo pripravljali jaffa pecivo, danes pa klasični duet čokolade in citrusov raje združujemo v trendne kozarčke in sočne narastke.
Tradicionalna mineštra, ki še posebno tekne pozimi
Pašta fižol je ena najbolj razširjenih jedi v Italiji, na območju slovenskega Primorja in Istre, pa tudi čez mejo sega, vse do Kvarnerja in Dalmacije. Kako jo pripraviti?
Sestavine
- 3 srednje velike paprike, pribl. 250 g
- 250 g bele čebule
- 500 g zrelega paradižnika
- 3 jajca
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
Postopek
Papriko po dolžini prerežemo, ji odstranimo semena in notranje bele dele ter jo narežemo na 4 do 5 mm široke trakove. Čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na rezine. Paradižnik narežemo na manjše kose.
V večji ponvi segrejemo olje, vanj stresemo papriko in jo na močnejšem ognju pražimo tako dolgo, da malo porjavi. Dodamo narezano čebulo, posolimo in na zmernem ognju pražimo še 7 do 8 minut, nato dodamo narezan paradižnik in kuhamo še 10 minut.
Jajca ubijemo v skledo in jih vlijemo v vrelo zelenjavo. Na hitro jih zmešamo (nekaj sekund), ponev odstavimo z ognja in do konca umešamo jajca. Zelo pomembno je, da jajca ne zakrknejo, temveč da se le zgostijo, da pripravljena jed ostane sočna.
Shranite okuse poletja
Če želimo sataraš zamrzniti, ga zamrznemo, preden dodamo jajca.