© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sataraš

Sataraš

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 3 srednje velike paprike, pribl. 250 g
  • 250 g bele čebule
  • 500 g zrelega paradižnika
  • 3 jajca
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol

Sestavine

  • 3 srednje velike paprike, pribl. 250 g
  • 250 g bele čebule
  • 500 g zrelega paradižnika
  • 3 jajca
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol

Postopek

1

Papriko po dolžini prerežemo, ji odstranimo semena in notranje bele dele ter jo narežemo na 4 do 5 mm široke trakove. Čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na rezine. Paradižnik narežemo na manjše kose.

2

V večji ponvi segrejemo olje, vanj stresemo papriko in jo na močnejšem ognju pražimo tako dolgo, da malo porjavi. Dodamo narezano čebulo, posolimo in na zmernem ognju pražimo še 7 do 8 minut, nato dodamo narezan paradižnik in kuhamo še 10 minut.

3

Jajca ubijemo v skledo in jih vlijemo v vrelo zelenjavo. Na hitro jih zmešamo (nekaj sekund), ponev odstavimo z ognja in do konca umešamo jajca. Zelo pomembno je, da jajca ne zakrknejo, temveč da se le zgostijo, da pripravljena jed ostane sočna.

Shranite okuse poletja

Če želimo sataraš zamrzniti, ga zamrznemo, preden dodamo jajca.

Priljubljeni recepti

Čokoladna pita

Čokoladna pita za vaše najljubše čokoholike.

1 h
Srednje zahtevno

Sončni tiramisu

Poletna različica tiramisuja z nektarinami, breskvami in desertnim vinom

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.