
Palačinke
Recept za klasične palačinke naj bo vedno pri roki.
Palačinke
Recept za klasične palačinke naj bo vedno pri roki.

Sestavine
- 150 g gladke moke
- 3 jajca
- ščepec soli
- žlica olja
- 2,5 dl mleka
- maslo in olje za pečenje

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 150 g gladke moke
- 3 jajca
- ščepec soli
- žlica olja
- 2,5 dl mleka
- maslo in olje za pečenje
Postopek
Jajca zmešamo s presejano moko, soljo, oljem in mlekom v gladko testo in pustimo, da rahlo naraste.
V večji ponvi močno segrejemo maslo in olje ter spečemo tanke palačinke, ki jih na toplem prihranimo. Pred postrežbo jim dodamo najljubši nadev.
Nasvet
Če palačinke ostanejo, jih zavijemo v aluminijasto folijo in zamrznemo. Ko nam naslednjič zadišijo, jih odtajamo na sobni temperaturi in pogrejemo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku v rahlo nameščeni ponvi, čez katero položimo pokrovko. Prav take so kot sveže!